Όταν η παραδοσιακή μπουγάτσα παντρεύεται με τα καλοκαιρινά φρούτα εποχής, τότε έχετε στο τραπέζι σας ένα ελαφρύ γλυκό που θα κάνει τη συνταγή σας ανάρπαστη!
Συστατικά
3 ροδάκινα
4 νεκταρίνια
200ml κρέμα γάλακτος
300ml γάλα
200γρ. ζάχαρη
100γρ. βούτυρο
1 βανίλια
3 κρόκους
3 φύλλα σφολιάτας 60x60
30γρ. κανέλα
30γρ. άχνη ζάχαρη
70γρ. κορν φλάουερ
Οδηγίες
1. Καθαρίζετε τη φλούδα από τα φρούτα και αφαιρείτε τα κουκούτσια.
2. Τα κόβετε στα τέσσερα και τα πασπαλίζετε με τη μισή ζάχαρη.
3. Τα ψήνετε για 15’ στους 220 για να καραμελώσουν.
4. Αφού κρυώσουν λίγο τα χτυπάτε στο μούλτι μέχρι να γίνουν μια απαλή φρουτόκρεμα.
5. Βάλτε στο κέντρο του φύλλου της μιας σφολιάτας 5 κουταλιές από την κρέμα η οποία έχει πρώτα κρυώσει.
6. Διπλώστε το φύλλο από πάνω σαν φάκελο, σχηματίζοντας ένα κομμάτι 30x30cm.
7. Τοποθετήστε τη μπουγάτσα με τη πλευρά που είναι κλεισμένη η ζύμη προς τα κάτω, σε ένα ταψί με λαδόχαρτο.
8. Κάνετε την ίδια διαδικασία με τα άλλα δυο φύλλα σφολιάτας.
9. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2000 μέχρι να ροδοκοκκινήσουν για 30-35’ περίπου.
10. Αφού κρυώσουν λίγο κόβετε τις μπουγάτσες στη μέση και γαρνίρετε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.
Μερίδες : 6
Έτοιμο σε : 35 Λεπτά
Πιάτο :Γλυκά, Επιδόρπιο
Συστατικά :αβγά, άχνη ζάχαρη, βανίλια, βούτυρο, γάλα, κανέλα, Κορν φλάουερ, κρέμα γάλακτος, κρυσταλλική ζάχαρη, νεκταρίνι, ροδάκινο, φύλλο σφολιάτας
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitterhttps://twitter.com/NeaKalaMantata . Σας ευχαριστούμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου