ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Εφηβεία και αθλητικά ποτά!

Αποτέλεσμα εικόνας για ενεργειακα ποτα
Η επαρκής ενυδάτωση αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα για τη διατήρηση της υγείας και εύρυθμης λειτουργίας του οργανισμού, σε όλες τις ηλικίες......

Η έντονη σωματική δραστηριότητα οδηγεί σε αύξηση των απωλειών υγρών -ειδικότερα όταν γίνεται σε θερμό περιβάλλον-, οι οποίες θα πρέπει να αναπληρώνονται, ώστε να αποφευχθεί η εμφάνιση συμπτωμάτων αφυδάτωσης.

Τα αθλητικά ποτά είναι μια συχνή επιλογή ενυδάτωσης μετά από προπόνηση. Κατά πόσο όμως είναι κατάλληλα για ….μικρούς αθλητές;

Τα αθλητικά ή αλλιώς ισοτονικά ποτά, είναι ροφήματα που εκτός από νερό, περιέχουν ζάχαρη, ως πηγή ενέργειας, και ηλεκτρολύτες που χάνονται μέσω της εφίδρωσης. Εδώ, είναι χρήσιμο να γίνει διαχωρισμός μεταξύ αθλητικών/ισοτονικών και ενεργειακών ποτών, καθώς τα δεύτερα περιέχουν υψηλά ποσά καφεΐνης και άλλων συστατικών, που δε θεωρούνται ασφαλή προς κατανάλωση κατά την παιδική και εφηβική ηλικία.

Σε γενικές γραμμές, η κατανάλωση νερού μετά από μια τυπική προπόνηση είναι αρκετή για να αναπληρώσει τις απώλειες υγρών στα παιδιά. Παράλληλα, ένα φρέσκο ή αποξηραμένο φρούτο μπορεί να προσφέρει επαρκή ποσότητα υδατανθράκων και ηλεκτρολυτών.

Συνεπώς, θα λέγαμε πως η επιλογή αθλητικών ποτών δε θεωρείται σκόπιμη, εκτός αν πρόκειται για ειδικές περιστάσεις παρατεταμένης άσκησης, όπως για παράδειγμα κάποιο τουρνουά, όπου πιθανόν να μην υπάρχει το χρονικό περιθώριο κατανάλωσης ενός μικρού σνακ.

Όταν όμως η άσκηση δεν υπερβαίνει τη 1 ώρα κι έχει προηγηθεί κατανάλωση γεύματος ή σνακ, τότε το νερό αποτελεί το καλύτερο μέσο ενυδάτωσης.



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου