ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Tips για να αποφύγεις τους μύκητες των νυχιών!

Tips για να αποφύγεις τους μύκητες των νυχιών
Οι μύκητες λατρεύουν τη ζέστη και την υγρασία γι’ αυτό τα ιδρωμένα πόδια είναι ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξή τους. Αυτοί ευθύνονται για .....
......  το 50% των βλαβών στα νύχια μας!


Αναπτύσσονται συνήθως από οργανισμούς που λέγονται δερματόφυτα. Αυτά τρέφονται με κερατίνη, ουσία που βρίσκεται στα νύχια και τα μαλλιά.




Η θεραπεία για τους μύκητες των νυχιών μπορεί να κρατήσει εβδομάδες και απαιτεί συνέπεια και επιμονή γι’ αυτό καλύτερα να φροντίσεις για πρόληψη πριν τη πατήσεις.

Πως θα κρατήσεις τους μύκητες μακριά από τα πόδια σου;



– Κόψε σωστά τα νύχια σου


Χρησιμοποίησε νυχοκόπτη τον οποίο κάθε φορά θα απολυμαίνεις με λίγο οινόπνευμα. Μη κόβεις τα νύχια πολύ κοντά ούτε στραβά και χρησιμοποίησε λίμα για να λειάνεις τις μυτερές άκρες.

– Μην περπατάς ξυπόλητη

Μην περπατάς ξυπόλητη σε δημόσια ντουζ, στις πισίνες ή στο γυμναστήριο αλλά φόρα πάντα σαγιονάρες.

– Φόρα τα σωστά παπούτσια

Τα παπούτσια σου δε πρέπει να πιέζουν ούτε τα νύχια σου αλλά ούτε και τα δάχτυλα των ποδιών σου.

– Φόρα παπούτσια που αναπνέουν

Επέλεξε παπούτσια που είναι κατασκευασμένα από υλικό που αναπνέει έτσι ώστε να κυκλοφορεί ο αέρας στο εσωτερικό, να μην ιδρώνει το πόδι και να μην αναπτύσσονται μύκητες.

– Φόρα διαφορετικό ζευγάρι παπούτσια καθημερινά

Έχε στη παπουτσοθήκη σου διάφορα ζευγάρια έτσι ώστε να αλλάζεις για να μη φοράς αυτά που είναι ήδη ιδρωμένα από τη προηγουμένη ημέρα.

– Απολυμάνσου

Φρόντισε να ρίχνεις τακτικά ειδικό σπρέι ή πούδρα μέσα στα παπούτσια σου και να πλένεις καλά τις κάλτσες σου ειδικά αν είναι γεμάτες ιδρώτα. Κάνε ποδόλουτρο καθημερινά και στέγνωνε πολύ καλά τα πόδια σου μετά από κάθε μπάνιο.

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!

Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου