ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Συμβουλές από τους μοναχούς Σαολίν για υγιή νου και σώμα!



Οι μοναχοί Σαολίν ζουν έναν συστηματικό τρόπο ζωής, ο οποίος περιλαμβάνει τη μελέτη και πρακτική του Kung Fu. Πιστεύουν στην έλλειψη εγωισμού, στην αγάπη και στον συνεχή .......... διαλογισμό ή προσευχή. Οι μοναχοί Σαολίν αφιερώνουν ολοκληρωτικά τον εαυτό τους στην πίστη τους και εστιάζουν μόνο στο νου τους και στην άσκηση, που τους βοηθά να διατηρούνται υγιείς και να ζουν περισσότερο. Μέσω μιας ολιστικής προσέγγισης στη ζωή, είναι ευκολότερο γι’ αυτούς να συγκεντρωθούν, αφού δεν ανησυχούν όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι. Και είναι γεγονός ότι η κουλτούρα τους είναι πολύ διαφορετική από τη δική μας, εντούτοις μπορούν να μας προσφέρουν κάποια πολύτιμα μαθήματα ζωής.

10 συμβουλές που μπορούμε να πάρουμε από τους μοναχούς Σαολίν για υγιές σώμα και νου

1. Μην κάνετε κατάχρηση της σκέψης
Οι μοναχοί Σαολίν πιστεύουν ότι η σκέψη απαιτεί πολύ ζωτική ενέργεια, την οποία δεν πρέπει να σπαταλούμε χωρίς ουσιαστικό λόγο. Η σκέψη είναι μια μορφή δημιουργίας και πρέπει να χρησιμοποιείται με επίγνωση. Επιπλέον θεωρούν ότι η υπερβολική σκέψη μας κάνει να φαινόμαστε γερασμένοι. Αντιθέτως, ο διαλογισμός μπορεί να διοχετεύσει τις σκέψεις σας προς τους στόχους σας.

2. Μιλήστε λιγότερο
Μη φλυαρείτε χωρίς λόγο. Είναι καλύτερο να πράττετε, παρά να μιλάτε γι’ αυτό. Αν πραγματικά ξέρετε πώς είναι η δράση, σίγουρα θα γνωρίζετε και την ποσότητα της σκληρής δουλειάς που απαιτεί αυτή. Επομένως είναι καλύτερο να μη χάνετε χρόνο και ενέργεια στη φλυαρία, αλλά να πράττετε, καθώς η σοφία έρχεται με την εμπειρία.

3. Κάντε συχνά διαλείμματα
Όταν εργάζεστε, κάντε ένα 10λεπτο διάλλειμα, για να αναζωογονήσετε το νου και το σώμα. Οι μοναχοί Σαολίν πιστεύουν ότι είναι καλύτερος ο διαλογισμός κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος για μεγαλύτερη αίσθηση χαλάρωσης. Εξάλλου, η συνεχόμενη εργασία για πολλές ώρες μπορεί να βλάψει τα μάτια, το σώμα και να επιδράσει εντέλει αρνητικά στην παραγωγικότητά σας. Επιπλέον, πιστεύουν στην ποιότητα της εργασίας και όχι στην ποσότητα. Οι πολλές ώρες εργασίας θα κουράσουν το νου και το σώμα και έτσι η συγκέντρωσή θα μειώνεται. 10 λεπτά συγκεντρωμένης δουλειάς είναι καλύτερη από μια ώρα προχειροδουλειάς, η οποία θα σας κάνει να χάσετε χρόνο και δεν θα έχετε αποκτήσει βεβαίως και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

4. Ελέγξτε την ευτυχία σας
Όταν χάνετε τον έλεγχο της ευτυχίας σας, μπορεί να δαπανήσετε και να βλάψετε την ενέργεια από τους πνεύμονες σας. Στην κινεζική ιατρική, οι πνεύμονες θεωρούνται ευαίσθητα όργανα που μολύνονται εύκολα από οργανισμούς που προκαλούν παθήσεις, επειδή είναι άμεσα εκτεθειμένοι στο εξωτερικό περιβάλλον.

5. Να ανησυχείτε λιγότερο και να αποφεύγετε το θυμό
Ο νους σας είναι φυσικά συνδεδεμένος με το σώμα σας. Κάθε πρόβλημα που απασχολεί το νου σας επιδρά στα εσωτερικά σας όργανα. Συναισθήματα όπως ο θυμός, η χαρά, η ανησυχία, η ευχαρίστηση, η θλίψη, ο φόβος και το σοκ συνδέονται με τα όργανά μας όπως το ήπαρ, η καρδιά, η σπλήνα, τα νεφρά και οι πνεύμονες. Για την ομαλή τους λειτουργία, είναι σημαντική η υγιής ισορροπία των συναισθημάτων.

6. Μην τρώτε υπερβολικά
Σίγουρα χρειάζεται να ικανοποιήσετε τον οργανισμό σας όταν πεινάει, αλλά η υπέρμετρη κατανάλωση οποιασδήποτε τροφής επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία της σπλήνας, που για τους μοναχούς Σαολίν αποτελεί το κύριο πεπτικό όργανο. Εδώ να τονίσουμε ότι συγκεκριμένα η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε υδατάνθρακες και σάκχαρα βλάπτει συνολικά τον οργανισμό σας. Χρειάζεται επίσης να αποφεύγετε το αλκοόλ και να καταναλώνετε μόνο την ποσότητα και την ποιότητα τροφής που το σώμα σας ζητά.

7. Μη βιάζεστε
Ζήστε στο παρόν. Αυτό που σας περιτριγυρίζει τώρα είναι πολύ σημαντικό και μην ανησυχείτε συνεχώς για το παρελθόν ή το μέλλον. Απολαύστε την κάθε στιγμή και την πραγματικότητα στην οποία είναι τοποθετημένη. Πάρτε τον χρόνο σας να ολοκληρώσετε μια δραστηριότητα, χωρίς να βιάζεστε να τελειώσετε.

8. Λειτουργήστε με επίγνωση
Η πολυπραγμοσύνη μας κάνει να ζούμε μηχανικά. Οι μοναχοί Σαολίν προσπαθούν να να έχουν επίγνωση 24 ώρες το 24ωρο σε ό,τι κι αν κάνουν. Λένε χαρακτηριστικά, ότι τίποτα δεν είναι τόσο ασήμαντο που να μην αξίζει την απόλυτη προσοχή σας. Αν κάνουμε ακόμα και τα πιο καθημερινά πράγματα με επίγνωση όπως η κατανάλωση του φαγητού, η άσκηση ή ακόμα και ο ύπνος, τότε θα ήμασταν πολύ πιο ευτυχισμένοι.

9. Δυναμώστε τη ζωτική ενέργειά σας
Η ζωτική ενέργεια ή αλλιώς Τσι στα κινέζικα είναι αυτή που μας διατηρεί υγιείς και ακμαίους. Η ενδυνάμωση του Τσι μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους. Οι μοναχοί Σαολίν προτιμούν το τσι-κονγκ (Qigong) το οποίο ωφελεί όλο σας το σώμα. Αποτελεί μια ήπια μορφή άσκησης που περιλαμβάνει την εξάσκηση σε συγκεκριμένες στάσεις, τη βαθιά αναπνοή, το διαλογισμό, τη θεραπεία με βότανα και πρακτικές μασάζ, που είναι σχεδιασμένες για να επιβραδύνουν τη γήρανση. Η παραδοσιακή αυτή άσκηση ενισχύει την ισορροπία και καλλιεργεί το τσι ή αλλιώς την ενέργεια και φυσικά την συνολικότερη υγεία μας.

10. Η πειθαρχημένη άσκηση θα σας ωφελήσει
Μια πανανθρώπινη αλήθεια την οποία οι αρχαίοι μας πρόγονοι σέβονταν απεριόριστα. Η άσκηση είναι πολύ σημαντική τόσο για το νου όσο και για το σώμα και το πνεύμα μας. Οι Σαολίν χρησιμοποιούν το kung fu το οποίο συνιστά μια μορφή πολεμικών τεχνών, η οποία τους κρατά πνευματικά συγκεντρωμένους και τους επιτρέπει να διευρύνουν τον νου τους. Η πειθαρχημένη άσκηση ωφελεί την καρδιά μας, την φυσική μας κατάσταση και την ευκινησία μας.


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου