ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

12 Ιουνίου κάποιοι, κάπου, κάποτε....


Αποτέλεσμα εικόνας για Άννα Φρανκ

1913: Δημιουργείται το πρώτο καρτούν, στις ΗΠΑ. Ο Τζον Ράντολφ Μπρέι σκηνοθετεί την ταινία «Το όνειρο του καλλιτέχνη», στην οποία ένας σκύλος καταβροχθίζει συνεχώς λουκάνικα έως ότου στο τέλος εκρήγνυται.

1923: Ο μεγάλος μάγος Χάρι Χουντίνι απελευθερώνεται από το σφιχτό μανδύα που τον κρατούσε.......
κρεμασμένο ανάποδα, 12 μέτρα πάνω από τη Γη.

1942: Η Άννα Φρανκ γράφει την πρώτη καταχώρηση στο ημερολόγιό της.

1953: Τερματίζεται η πανεργατική απεργία που ξέσπασε στις 4 Ιουνίου στην Ελλάδα, με αφορμή τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης Αλέξανδρου Παπάγου, μετά την υπόσχεση του υπουργού Εργασίας για αυξήσεις στους ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους κατά 7-12%.

1955: Με απόφαση του υπουργού Συγκοινωνιών, Κωνσταντίνου Καραμανλή, αρχίζει η απομάκρυνση των τροχιοδρόμων (τραμ) από την Αθήνα, οι οποίοι αντικαθίστανται από τα τρόλεϊ.

1964: Ο Νέλσον Μαντέλα καταδικάζεται σε ισόβια από το ρατσιστικό καθεστώς της Νοτίου Αφρικής.

1965: Τα τέσσερα μέλη των Beatles ανακηρύσσονται ιππότες της βρετανικής αυτοκρατορίας από τη βασίλισσα Ελισάβετ, εν μέσω διαμαρτυριών. Ο καναδός βουλευτής Εκτόρ Ντιπουί, που επρόκειτο να τύχει της ίδιας διάκρισης με τα Σκαθάρια δηλώνει: «Η Βασιλική Οικογένεια με τοποθέτησε στο ίδιο επίπεδο με αυτούς τους χυδαίους βλάκες».

1975: Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής υποβάλλει την αίτηση ένταξης της χώρας στην ΕΟΚ.

1980: Η Ελληνική εθνική ομάδα ποδοσφαίρου παίρνει για πρώτη φορά στην ιστορία της μέρος στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που διεξάγονται στην Ιταλία.

1987: Η Εθνική Ελλάδος στο μπάσκετ, με 30 πόντους του Νίκου Γκάλη, νικά 81-77 τη Γιουγκοσλαβία και προκρίνεται στο τελικό του Ευρωμπάσκετ της Αθήνας.

1990: Το κοινοβούλιο της Ρωσίας διακηρύσσει επίσημα την ανεξαρτησία της.

1991: Ο Μπόρις Γέλτσιν εκλέγεται πρόεδρος της Ρωσίας.

1994: Το ΠΑΣΟΚ έρχεται πρώτο κόμμα στις Ευρωεκλογές, με ποσοστό 37,6%. Ακολουθούν η Νέα Δημοκρατία με 32,6%, η Πολιτική Άνοιξη με 8,6%, το ΚΚΕ με 6,2% και ο Συνασπισμός με 6,2%.

1996: Η φέτα, το κασέρι, πολλά είδη γραβιέρας και ορισμένα λάδια, αναγνωρίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως προϊόντα με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ).

2004: Η Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου δίνει τον πρώτο της αγώνα για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών, Euro 2004, και κερδίζει την διοργανώτρια ομάδα της Πορτογαλίας με 2-1.

2012: Ανακοινώνεται το τέλος της συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Νέος προπονητής αναλαμβάνει ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Γεννήσεις

1519 - Κόζιμο Α' των Μεδίκων, πρώτος Μέγας Δούκας της Τοσκάνης
1827 - Γιοχάνα Σπίρι, Ελβετίδα συγγραφέας
1890 - Έγκον Σίλε, Αυστριακός καλλιτέχνης
1892 - Φέρντιναντ Σέρνερ, Γερμανός Στρατάρχης
1897 - Άντονι Ίντεν, πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασίλειου
1899 - Φριτς Άλμπερτ Λίπμαν, Γερμανο-αμερικανός βιοχημικός και νομπελίστας
1903 - Έμερ Χάρντι, Αμερικανός τζαζ μουσικός
1915 - Ντέιβιντ Ροκφέλερ, Αμερικανός τραπεζίτης
1929 - Άννα Φρανκ, Ολλανδο-γερμανίδα συγγραφέας και θύμα του ολοκαυτώματος
1924 - Τζορτζ Μπους, Πρόεδρος των ΗΠΑ
1941 - Τσικ Κορία, Αμερικανός τζαζ μουσικός και συνθέτης
1942 - Μπερτ Σάκμαν, Γερμανός φυσιολόγος και νομπελίστας
1954 - Αντρανίκ Μαρκαριάν, πρωθυπουργός της Αρμενίας





Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook πατώντας εδώ: //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας εδώ: https://twitter.com/NeaKalaMantata Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου