ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Πανεύκολο παγωτό βανίλιας με καραμέλα!


Υπέροχο παγωτό βανίλιας με καραμέλα


Εντυπωσιάστε την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας με ένα εύγευστο παγωτό βανίλιας με καραμέλα, γαρνιρισμένο με τραγανό τρίμμα μπισκότου και ξηρών καρπών. Μια εύκολη .....
...... συνταγή για ένα υπέροχο γλύκισμα που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση του και την εμφάνισή του.




Υλικά συνταγής
250 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη
200 γρ. καστανή ζάχαρη
270 γρ. αλεύρι
50 γρ. νιφάδες βρώμης/μούσλι ή άλλες νιφάδες δημητριακών επιλογής σας
130 γρ.φουντούκια χοντροκομμένα
500 ml  σιρόπι καραμέλας
2 λίτρα παγωτό βανίλια μαλακωμένο


Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθούς. Στρώστε με χαρτί ψησίματος το μεγάλο ταψί του φούρνου.
Βάζετε σε ένα μπολ, τη λιωμένη μαργαρίνη, τη  ζάχαρη, το αλεύρι, τις νιφάδες δημητριακών και τα φουντούκια και ανακατεύετε καλά. Στρώνετε το μείγμα σε πολύ λεπτή στρώση, σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λ.
Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να σταθεί για 5 λ και μετά, ενώ είναι ακόμα ζεστό, το θρυμματίζετε σε πολύ μικρά κομματάκια και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
Βγάζετε το παγωτό από τη κατάψυξη και το αφήνετε να μαλακώσει. Στρώνετε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος 20 x 30 εκ. με χαρτί ψησίματος. Απλώνετε ομοιόμορφα στη βάση το μισό θρυμματισμένο μείγμα και το περιχύνετε με το 1/3 σιρόπι καραμέλας. Στρώνετε όλο το παγωτό πάνω από τη καραμέλα και ισιώνετε την επιφάνεια. Περιχύνετε το παγωτό με το υπόλοιπο 2/3 σιρόπι  καραμέλας.
Απλώνετε το υπόλοιπο θρυμματισμένο μείγμα πάνω από τη καραμέλα. Το καλύπτετε με χαρτί ψησίματος και το αφήνετε όλο το βράδυ  στη κατάψυξη να παγώσει καλά. Το ξεφορμάρετε αναποδογυρίζοντας το, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου