ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

25 Ιουνίου κάποιοι, κάπου, κάποτε....



1862: Αρχίζει η μάχη των Επτά Ημερών στις ΗΠΑ.

1919: Στο Μόναχο της Γερμανίας αρχίζει η Επανάσταση των «Σπαρτακιστών», υπό την Ρόζα Λούξεμπουργκ. Ωστόσο, αυτή η προσπάθεια επιβολής του κομμουνισμού καταπνίγεται.

1921: Αντιπαρατάσσονται τα αντίπαλα στρατεύματα Ελλήνων και Τούρκων στη Μικρά Ασία.

1925: Ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος
επιβάλλει..... τη βραχύβια δικτατορία του.

1941: Η ιταλική σημαία υψώνεται στην Ακρόπολη, δίπλα στη γερμανική και την ελληνική.

1947: Εκδίδεται για πρώτη φορά το περίφημο Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ.

1950: Βορειοκορεατικά στρατεύματα διασχίζουν τον 38ο παράλληλο δίνοντας την αφρομή για την έναρξη του πολέμου της Κορέας.

1982: Καταργείται το κούρεμα με την ψιλή στον ελληνικό στρατό. Επιτρέπεται πλέον στους νεοσύλλεκτους να έχουν μαλλιά μέχρι 4 πόντους (4 εκ.) 

1991: Η ενωμένη Γιουγκοσλαβία αποτελεί πια παρελθόν, καθώς η Σλοβενία και η Κροατία κηρύσσουν την ανεξαρτησία τους.

1998: Κυκλοφορούν στην αγορά τα Windows 98 της Microsoft.

2004: Με το γκολ του Άγγελου Χαριστέα, η Εθνική Ελλάδος κερδίζει με 1-0 τη Γαλλία στα προημιτελικά του Euro 2004 και προκρίνεται στον ημιτελικό. Η Ελλάδα είναι στους «4» της Ευρώπης.

2009: Ήταν 25 Ιουνίου του 2009, όταν ο βασιλιάς της ποπ Michael Jackson άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 50 ετών. Ο θάνατός του συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη και βύθισε στο πένθος εκατομμύρια θαυμαστές του. Η είδηση του θανάτου του έκανε το γύρο του κόσμου μέσα σε λίγα λεπτά. Η υγεία του Τζάκσον τον τελευταίο καιρό ήταν επιβαρυμένη και επίσης ήταν εθισμένος σε παυσίπονα φάρμακα. Ο θάνατος του προκλήθηκε από οξεία δηλητηρίαση μετά τη λήψη ισχυρού αναισθητικού, ηρεμιστικού καθώς και άλλων φαρμάκων. Το Νοέμβριο του 2011 ο προσωπικός γιατρός του Jackson, Conrad Murrey καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Μόλις λίγες εβδομάδες νωρίτερα από το θάνατό του, ο Michael Jackson είχε ανακοινώσει επίσημα την επιστροφή του στη σκηνή, με την συναυλία - υπερπαραγωγή «This is it». Θα έκανε 50 συναυλίες, που ήταν όλες «sold out» από την πρώτη στιγμή και σύμφωνα με τα στοιχεία, περισσότεροι από 1 εκ. θαυμαστές θα τον απολάμβαναν. 

Γεννήσεις

1852 - Αντόνι Γκαουντί, Ισπανός αρχιτέκτονας
1900 - Λούις Μαουντμπάττεν, Άγγλος πολιτικός και ναύαρχος
1903 - Τζωρτζ Όργουελ, Βρετανός συγγραφέας
1907 - Γιοχάνες Χανς Ντάνιελ Γιένσεν, Γερμανός φυσικός
1924 - Σίντνεϊ Λουμέτ, Αμερικανός σκηνοθέτης
1941 - Ντενύ Αρκάν, Καναδός σκηνοθέτης
1942 - Νικηφόρος Διαμαντούρος, Έλληνας ακαδημαϊκός
1942 - Μισέλ Τραμπλαί, Καναδός θεατρικός συγγραφέας
1973 - Τζέιμι Ρέντναπ, Άγγλος ποδοσφαιριστής
1975 - Βλαντιμίρ Κράμνικ, Ρώσος σκακιστής
1977 - Λέιλα Ελ, Αγγλίδα παλαιστής, μοντέλο και χορεύτρια







Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook πατώντας εδώ: //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας εδώ: https://twitter.com/NeaKalaMantata Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου