ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Παγωτό σύκο!


Παγωτό σύκο

Υλικά

Για 4-6 άτομα

3 φλιτζάνια ζεστό γάλα
3 κρόκοι αυγών, ελαφρά χτυπημένοι
200 γραμμάρια σύκα καθαρισμένα πολτοποιημένα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό




Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε  τη ζάχαρη και το νερό, αφήνουμε να πάρει βράση. Βράζουμε μέχρι η ζάχαρη έχει διαλυθεί. Προσθέστε τα σύκα πολτοποιημένα και τα βράζουμε για μερικά λεπτά, σβήστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 5 λεπτά και  συνέχεια ρίχνετε το μείγμα στην κατσαρόλα. Προσθέστε το γάλα στο και αφήστε να πάρει μια βράση.

Βράζουμε για τρία λεπτά και προσθέτουμε τους κρόκους στο μείγμα ανακατεύοντας με το σύρμα συνέχεια  για δύο λεπτά ακόμη.
Ρίχνετε το μείγμα σε ένα τάπερ και βάζετε στη κατάψυξη για 4-6 ώρες ανακατεύοντας κάθε 45 λεπτά για τις πρώτες 4 ώρες. Εάν έχετε παγωτομηχανή δουλεύετε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή.



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου