ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Τελικά η μπύρα κάνει κοιλιά ή όχι;


Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι η μπύρα φουσκώνει και κάνει κοιλιά. Μια μελέτη έδειξε ότι η μπύρα .............. δεν ευθύνεται καθόλου για την αύξηση και το φούσκωμα της κοιλιάς αλλά τα συνοδευτικά της. Στην έρευνα φάνηκε ότι όσοι πίνουν μπύρα καταναλώνουν παράλληλα σνακς με μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπος όπως τα πατατάκια, τα λουκάνικα, τα ζυμαρικά και άλλα ανάλογα. Η μπυροκοιλιά είναι απλά ένας μύθος. 

Αν λοιπόν σας αρέσει η μπύρα μπορείτε να την απολαύσετε με μέτρο. Η μπίρα όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, χάρις την χαμηλή θερμιδική της αξία είναι ιδανική ακόμα και στην δίαιτα φτάνει να αποφεύγονται τα παρελκόμενα τσιμπολογήματα.

Στα αλκοολούχα ποτά οι θερμιδική αξία εξαρτάται από την περιεκτικότητα του κάθε ποτού σε αλκοόλ. Στην περίπτωση της μπύρας η περιεκτικότητα του αλκοόλ είναι περίπου στο 5% και του κρασιού στο 12%. Στο ουίσκι, στην βότκα και στα υπόλοιπα ανάλογα οινοπνευματώδη ποτά η ποσότητα του αλκοόλ είναι περίπου στο 43%. Με λίγα λόγια η μπύρα έχει λιγότερο αλκοόλ, λιγότερες θερμίδες και παχαίνει πολύ πιο λίγο από το κρασί και άλλα αλκοολούχα. Ένα ποτήρι μπύρας έχει μόλις 100 θερμίδες ενώ ένα ποτήρι λευκό κρασί έχει 120 θερμίδες και το κόκκινο κρασί 130 θερμίδες περίπου. Στα άλλα ποτά μπορεί να φτάσει και στις 200 θερμίδες ανά ποτήρι.Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου