ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Ένα γλυκό..."να τρώει η μάνα και του παιδιού της να μη δίνει"!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ  ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικά για 4-6 άτομα
220 γραμμάρια κάσιους
220 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης
220 γραμμάρια φρούτα γλασαρισμένα
100 γραμμάρια αμύγδαλα λευκά ελαφρώς καβουρδισμένα στο φούρνο
600 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
80 γραμμάρια μέλι

Για το γλάσο

150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
20 γραμμάρια Μέλι
Λίγο ξύσμα πορτοκάλι/λεμόνι
2 κομμάτια γλυκάνισο
150 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια



Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι στους 90 βαθμούς. Στη συνέχεια λιώνουμε την κουβερτούρα στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί και αναμειγνύουμε με την κρέμα γάλακτος και το μέλι πολύ καλά. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τα γλασαρισμένα φρούτα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα του 1½ κιλού και την τοποθετούμε στο ψυγείο έως ότου το μείγμα σφίξει. Όταν παγώσει, ξεφορμάρουμε και γλασσάρουμε.

Για το γλάσο σοκολάτας

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γλυκάνισο στους 90 βαθμούς, ρίχνουμε το μείγμα πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα, ομογενοποιούμε πολύ καλά και όταν η θερμοκρασία πέσει γλασάρουμε.



Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!

Γίνετε φίλοι μας στο facebook πατώντας εδώ: //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας εδώ: https://twitter.com/NeaKalaMantata Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου