Για λαχταριστά, πεντανόστιμα και πανεύκολα μπισκότα σας έχω μία πρόταση! Πλούσια γεύση, υδαρή υφή στο εσωτερικό τους που παραμένει έτσι για μέρες και το τέλειο βούτημα για το γάλα των παιδιών!!! Θα τα λατρέψουν και θα τα απολαύσουν όσο κανένα άλλο μπισκότο!!!
Υλικά:
- 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¼ φλιτζανιού σκόνη κακάο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
- ¾ φλιτζανιού κρυσταλλικά ζάχαρη
- 115γρ. ανάλατο βούτυρο
- ¼ φλιτζανιού λιωμένη σοκολάτα (σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 30΄΄)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα (ή σκόνη) βανίλιας
- 1 μεγάλο αυγό
- ½ φλιτζάνι μπισκότα σοκολάτας με γέμιση κρέμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Στο μπολ ενός μίξερ ανακατέψτε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και τη βανίλια και ανακατέψτε ξανά. Προσθέστε το αυγό και χτυπήστε για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα σας. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέστε στο μείγμα σας το μείγμα με το αλεύρι και τα γεμιστά με κρέμα μπισκότα σε κομματάκια και ανακατέψτε.
Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον μιάμιση ώρα.
Όταν είστε έτοιμοι να ψήσετε τα μπισκότα, προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C. Στρώστε μία λαδόκολλα στο ταψί σας και με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή ενός κουπάτ μοιράστε τη ζύμη σας σε μπισκότα ίσου μεγέθους.
Ψήστε για 10 – 12 λεπτά.
Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν τα βγάλετε από τη λαδόκολλα. Βγάλτε τα από τη λαδόκολλα αφήστε τα να κρυώσουν τελείως και αποθηκεύστε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου