ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΤΣΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΤΣΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
Εδώ που φτάσαμε πρέπει να το παραδεχτώ: τελευταία έχω παχύνει. Και δεν είναι, αγαπημένη μου, ότι έχω παχύνει αυτό που με νευριάζει περισσότερο, αλλά το ότι ενώ αδυνατίζω σιγά σιγά με πολύ κόπο και βάσανα -όπως μπορείς να καταλάβεις- αυτή η άτιμη η κοιλίτσα δεν λέει να με εγκαταλείψει με
τίποτα, έστω για τώρα, για το καλοκαίρι!
Το έψαξα, όμως, λίγο και βρήκα μερικά πράγματα που μπορείς και εσύ να κάνεις αν έχεις ένα αντίστοιχο πρόβλημα. Για δες!


Πιες νερό έξυπνα!

Σε πρώτη φάση πιες τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα και προσπάθησε όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία λόγω καλοκαιριού να αυξάνεις συνεχώς τον αριθμό. To πρωί πιες ζεστό νερό με λεμόνι ώστε να ενεργοποιήσεις άμεσα το πεπτικό σου σύστημα και να βοηθηθείς στην αποτοξίνωση. Κάθε φορά που νιώθεις δίψα, ακόμα και αν λυσσάς να πιεις ένα κοκτέιλ ή ένα αναψυκτικό για να δροσιστείς, κορόιδεψε τον εαυτό σου με αυτό το μικρό κολπάκι: εμπλούτισε το ποτήρι με το νερό σου! Δηλαδή; Βάλε στο νερό σου κομμάτια από αγγούρι, φύλλα δυόσμου και μέντας ή τζίντζερ. Αυτά και θα σε βοηθήσουν στο γαστρεντερικό σου σύστημα και θα δώσουν μια πολύ πιο γευστική σχέση στο νερό σου.


Φάε απαραίτητα δημητριακά ολικής άλεσης.

Τα δημητριακά είναι η καλύτερη λύση και για το πρωινό σου αλλά και για να ετοιμάσεις ένα υγιεινό γρήγορο σνακ, αφού μπορείς να τα συνδυάσεις με γάλα ή γιαούρτι και να προσθέσεις φρούτα ή ξηρούς καρπούς. Τα καλά νέα είναι ότι σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες ότι η κατανάλωση δημητριακών μας βοηθά πάρα πολύ στην απώλεια λίπους και πόντων από την περιοχή της κοιλιάς. Συγκεκριμένα, αρκούν 3 μερίδες δημητριακών ολικής άλεσης την εβδομάδα για να δεις μεγάλη διαφορά στο σώμα σου!


Κάνε τα βότανα σύμμαχο σου!

Ειδικά τώρα που «ανοίγει» ο καιρός νιώθεις όλο και περισσότερο μέσα στην ημέρα το αίσθημα της δίψας. Μια πολύ καλή ιδέα είναι να βράσεις το αγαπημένο βότανο όπως η μέντα, το χαμομήλι, η λουΐζα, το τσάι του βουνού ή το πράσινο τσάι, να το αφήσεις να κρυώσει και να το βάλεις σε ένα μπουκάλι στο ψυγείο σου ή να το πάρεις ακόμα και μαζί σου στη δουλειά. Την ώρα που διψάς το κρύο αυτό ρόφημα στο οποίο μπορείς να προσθέτεις και παγάκια θα είναι όχι μόνο πολύ δροσιστικό αλλά και πολύ ευεργετικό για τον οργανισμό σου αφού τα βότανα αυτά βοηθούν αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του φουσκώματος.


Ελάττωσε τη ζάχαρη.

Ακόμα και αν έχεις κόψει εντελώς τα γλυκά, υπάρχει περίπτωση να εξακολουθείς να καταναλώνεις ζάχαρη χωρίς να το καταλαβαίνεις αφού βρίσκεται σε διάφορα επεξεργασμένα προϊόντα. Τελευταία στατιστικά στοιχεία που συγκέντρωσαν ερευνητές διατροφολόγοι δείχνουν ότι τρώμε χωρίς καν να το υποψιαζόμαστε τουλάχιστον 20 κουταλιές ζάχαρη κάθε μέρα. Ακόμα και σε τροφές ή ποτά που θεωρούνται υγιεινά όπως οι χυμοί και το παγωμένο γιαούρτι υπάρχει «κρυμμένη» ζάχαρη. Αποτέλεσμα; Συγκέντρωση λίπους στην κοιλιά μας ακόμα και αν γενικά είμαστε αδύνατες.


Ξύδι! Και συγκεκριμένα μηλόξυδο!

Πρόσφατη διατροφολογική μελέτη που έγινε με δείγμα 175 υπέρβαρους Ιάπωνες, άνδρες και γυναίκες, έδειξε ότι εκείνοι που κατανάλωναν ένα ποτήρι νερό που περιείχε 1 ή 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο καθημερινά για 12 βδομάδες, είχαν πολύ χαμηλότερο σωματικό βάρος και λίπος από εκείνους που δεν το έκαναν. Η κατανάλωση ξυδιού φαίνεται πως είναι πολύ καθοριστικός παράγοντας για την καταπολέμηση του λίπους , αφού οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το οξικό οξύ που δίνει στο ξύδι την γεύση του και την έντονη μυρωδιά, απελευθερώνει πρωτεΐνες που διασπούν το λίπος. Χαζό τον έχεις τον Ιάπωνα;


Επίσης αγαπημένη, αν αποφασίσεις να ξεσκουριάσεις και λίγο, να σηκωθείς από τον καναπέ σου και να γυμναστείς δυο – τρεις φορές την εβδομάδα, δεν θα ήταν άσχημο! Αλλά τελείωνε και αποφάσισε το γρήγορα γιατί η ώρα του μπικίνι δεν αργεί!


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου