ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Μέρη μαγνήτες για τουρισμό!


Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN επέλεξε κάποια μέρη που θέλεις να πας και να ξαναπάς, χαρακτηρίζοντας τα, με χιουμοριστική διάθεση, «παγίδες» για τους τουρίστες! H Aκρόπολη κατέκτησε τη δεύτερη θέση και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό!


Τατζ Μαχάλ, Ινδία
Ορθώνεται στη νότια όχθη του ποταμού Γιαμούνα κοντά στη πόλη Άγκρα. Το συγκρότημα αναπτύσσεται γύρω από το μαυσωλείο που ανήγειρε ο  Σάχης Μουγκάλ Τζαχαν Αυτοκράτορας, προκειμένου να τιμήσει τη πολυαγαπημένη του σύζυγο Μουμτάζ Μαχάλ που πέθανε το 1631 κατά τη διάρκεια του τοκετού. Τρία εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο αυτό το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.
Ακρόπολη
Αποτελεί το επιστέγασμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Μπορεί να μην συναντήσετε φιλοσόφους και νύμφες, όμως η επίσκεψη στην Ακρόπολη θα σας αποζημιώσει με τη μοναδικότητα του ιστορικού χώρου.
Μετρό του Λονδίνου
Αν ζητάτε την περιπέτεια μπορείτε να ταξιδέψετε σε 270 διαφορετικούς προορισμούς μέσα σε 24 ώρες.
Δρόμος Khao San, Μπανγκόκ
Μπορεί να σας θυμίζει συγκέντρωση, όμως είναι «παγίδα για τους τουρίστες». Είναι ακριβώς το κατάλληλο σημείο για να χαθεί κανείς μέσα στο πλήθος.

Sacre Coeur,  Μονμάρτη
Η  Βασιλική της Ιερής Καρδιάς ή «ζαχαρένια» για τους περισσότερους ντόπιους- δεσπόζει στην κορυφή του λόφου και αποτελεί ένα από τα πλέον φωτογραφημένα σημεία της πόλης του Παρισιού. χτίστηκε από το 1876 έως το 1912  στο ψηλότερο σημείο της γαλλικής πρωτεύουσας, ως φόρος τιμής των 58.000 στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στο Γαλλοπρωσικό πόλεμο, και είναι αφιερωμένη στην Ιερή Καρδιά του Χριστού.
Stonehenge, Βρετανία
Είναι επιβλητικό, όχι μόνο για τις «κρεμαστές λίθους», αλλά κυρίως  για το όμορφο φυσικό τοπίο του.
Το μνημείο του «Χριστού του Λυτρωτή»,  Ρίο ντε Τζανέιρο
Εικονίζει τον Ιησού Χριστό με απλωμένα τα χέρια και βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Κορκοβάντο, πάνω από το Ρίο ντε Τζανέιρο, στο εθνικό πάρκο του Δάσους Τιζούκα. Το μεγαλοπρεπές άγαλμα στέκεται με απλωμένα τα χέρια σαν να καλωσορίζει τον κόσμο, σε ύψος 710 μέτρων. Εδώ πρέπει οπωσδήποτε να βγάλετε μερικές φωτογραφίες, κατά προτίμηση από ελικόπτερο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου