ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Πρωινό με pancake με αυγά και αλλαντικά!

pancakes_095V

Θα έχετε ακούσει πολλούς να λένε ότι το πρωί θέλουν οπωσδήποτε να φάνε κάτι γλυκό και άλλους τόσους που θέλουν κάτι αλμυρό. Εγώ ανήκω στην δεύτερη κατηγορία και αυτή η συνταγή είναι το καλύτερο πρωινό μου γεύμα!


Χορταστικό, γεμάτο ενέργεια και απόλαυση. Τα έχει όλα! Υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και βιταμίνες. Ξεκινάς την μέρα σου πλήρως εφοδιασμένος με τα απαραίτητα συστατικά που θέλει το σώμα για να ανταπεξέλθει σε μία κουραστική μέρα.

Ένα πρωινό για μεγάλες ορέξεις και πολύ ενέργεια!



Υλικά:

Pancakes:

120γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη, ή λιγότερο ανάλογα πόσο θέλετε
1 ασπράδι αυγού, μεγάλο
125 ml πλήρες γάλα
125 ml μεταλλικό νερό
Για τη γέμιση:

Αυγά, τηγανητά
Τυρί Ricotta
Τυρί Κρέμα
Καπνιστό ζαμπόν ή γαλοπούλα, μπέικον, πανσέτα ή άλλα αλλαντικά της αρεσκείας σας
Μαρούλι, σπανάκι ή ρόκα, για γαρνίρισμα
γαλλική μουστάρδα


Εκτέλεση:

1 . Κοσκινίστε τα ξηρά συστατικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέσα και το ασπράδι αυγού. Προσθέστε το γάλα και το νερό, λίγο κάθε φορά, ανακατεύοντας και έως ότου όλα τα υλικά να ενωθούν. Αν υπάρχουν λίγα κομμάτια που αιωρούνται στο μείγμα δεν πειράζει.

2 . Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και να λιώνουμε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο. Μόλις λιώσει, ρίχνουμε ένα τέταρτο της ζύμης και ανακινούμε το τηγάνι μέχρι να καλύψει το μείγμα κάθε σπιθαμή του πυθμένα του τηγανιού. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει, το ελέγχουμε μετά από κάθε ένα λεπτό. Εάν οι πλευρές έχουν πάρει ένα χρυσό καφετί χρώμα και η κορυφή έχει ως επί το πλείστον χάσει την υγρή λάμψη της, θα χρησιμοποιήσουμε μία σπάτουλα για να την βγάλουμε από το τηγάνι. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να την  διπλώσουμε  σε ένα ημικύκλιο και έπειτα να την ξαναδιπλώσουμε έτσι ώστε να γίνει το 1/4 του αρχικού της μεγέθους. Βάζουμε την διπλωμένη σε ένα πιάτο τηγανίτα και την ξεδιπλώνουμε σε κυκλικό σχήμα.

3 . Συνεχίστε έτσι με όλες τις τηγανίτε. Εν τω μεταξύ, τηγανίζουμε τα αυγά και τα αλλαντικά, αν θέλουμε, σε ένα άλλο τηγάνι.

4 . Για να φτιάξουμε την τηγανίτα, απλώνουμε ένα στρώμα τυριού σε κάθε κομμάτι της. Βάζουμε αλλαντικά και τηγανητά αυγά, προαιρετικά, στο κέντρο πριν από την αναδίπλωση κάθε πλευράς προς το κέντρο για να σχηματιστεί ένα ορθογώνιο/τετράγωνο σχήμα. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένα λαχανικά και μουστάρδα, αν το επιθυμείτε. Σερβίρετε αμέσως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου