Υλικά
450 γρ. χοιρινά παϊδάκια χωρίς κόκκαλο (4 παϊδάκια)
1/4 κ.γ. καυτερή πάπρικα πλυμένη, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
1 λεμόνι
24 κ.γ. μαγιονέζα (120 γρ.)
2 κ.σ. κάπαρη
φρέσκο θυμάρι 2κ.γ. ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά χτυπημένα
22 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
90 ml. ελαιόλαδο
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη
Αριθμός ατόμων: 4 άτομα
Η πικάντικη σάλτσα δίνει μια ιδιαίτερη νότα στα τραγανά χοιρινά μπριζολάκια
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε την πάπρικα με 1 κ.γ. αλάτι και 1/2 κ.γ. πιπέρι και πασπαλίζουμε το κρέας.
Κόβουμε το λεμόνι στη μέση και κόβουμε το μισό σε λεπτές φέτες για το σερβίρισμα. Από το άλλο μισό παίρνουμε το χυμό και το ξύσμα του.
Για την σάλτσα
Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το χυμό λεμονιού και το ξύσμα, την κάπαρη, 1 κ.γ. θυμάρι, το σκόρδο, 1 κ.γ. πιπέρι, και 1/4 κ.γ. αλάτι.
Βάζουμε σε 3 πιάτα χωριστά το αλεύρι, τα αυγά, και την τριμμένη φρυγανιά. Στην τριμμένη φρυγανιά προσθέτουμε 1κ.γ. θυμάρι και 1/2 κ.γ. αλάτι. Αλευρώνουμε τα μπριζολάκια και τα τινάζουμε να φύγει όσο αλεύρι περισσεύει. Στην συνέχεια το βουτάμε στο αυγό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά μέχρι να το καλύψουμε καλά. Τοποθετούμε ένα ένα τα μπριζολάκια σε ένα πιάτο.
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 3κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε 2 μπριζολάκια και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασιά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 4 λεπτά. Τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας.
Σκουπίζουμε το τηγάνι και επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρέας.
Σερβίρουμε με τη σάλτσα, τις φέτες λεμονιού και πράσινη σαλάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου