ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ηλίας Ζαρκάδας: Εργασία για Όλους!


Το μεγαλύτερο πρόβλημα των κατοίκων του Βόλου είναι η ανεργία. 


Και εμένα το σύνθημα μου είναι Εργασία για Όλους. 

Πως θα το πετύχω αυτό; Πανεύκολα

Όταν μιλάμε για κατασκευή έργων, αναγκαστικά χρειαζόμαστε τον οικοδομικό κλάδο. Ο οποίος είναι σχεδόν νεκρός σήμερα. Άρα θα πρέπει να επανεκκινήσουμε την Οικοδομή και τα συναφή επαγγέλματα της.

Πως μπορεί ο Δήμαρχος να επανεκκινήσει την Οικοδομή; Πανεύκολα. 
Δίνοντας εντολή στο Τεχνικό Επιμελητήριο να κάνει μελέτες επάνω σε όλα τα έργα που χρειάζεται η πόλη. Δρόμους, πεζοδρόμια, κτίρια, λιμάνια, μαρίνες, μουσεία, πολιτιστικά κέντρα κλπ, τα οποία όλα χρειάζονται Μηχανικούς.

Οι Μηχανικοί όμως δεν μπορούν να κάνουν μόνοι τους τα έργα. Χρειάζονται εργαζόμενους. Άρα τα 200 περίπου επαγγέλματα της οικοδομής θα ξεκινήσουν να βάζουν μπροστά τις μηχανές τους και να δίνουν εργασία στα μέλη τους.

Ποιος θα πληρώσει για τα έργα αυτά; 
Ο Δήμος φυσικά. Λέγεται ανταποδοτικότητα
Οι δημότες πληρώνουν μηνιαία χρήματα στον Δήμο για να μπορεί να κάνει έργα. Όχι μαλακισμένα έργα όπως ο τσιμεντο-ποδηλατόδρομος, όχι όπως το πάρκο των 620.000 ευρώ στις εργατικές πολυκατοικίες στην Αγία Παρασκευή, όχι όπως το μουσείο της πόλης των 2.000.000 ευρώ που έχει 6 χρόνια να τελειώσει. Όχι όπως ο περιφερειακός που έχει 12 χρόνια να τελειώσει. ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ. 

Θα κάνουμε έργα τα οποία θα δώσουν αξία στην πόλη και θα δημιουργήσουν πολλές θέσεις εργασίας για το μέλλον. 

Θα φτιάξουμε ένα θεματικό πάρκο ιστορίας του Βόλου, Από το πίσω μέρος των ΚΤΕΛ, μέχρι το πεδίο του Άρεως, το οποίο θα λειτουργήσει ως είσοδος - έξοδος για τους τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων. Θα είναι επισκέψιμο από τους ίδιους του πολίτες του Βόλου καθώς και από τους τουρίστες από άλλα μέρη της Ελλάδας. 
Μία τεράστια έκταση στην οποία θα λειτουργούν καταστήματα εστίασης, αναψυχής, πώλησης παραδοσιακών προιόντων και έργων τέχνης. 

Θα φτιάξουμε ακόμα ένα θεματικό πάρκο με ιστορία της πόλης, στο ελικοδρόμιο της Ν.Ιωνίας, κάτι αντίστοιχο του Μύλου των ξωτικών στα Τρίκαλα, ο οποίος έχει ξεπεράσει το 1.000.000 επισκέπτες. Να λειτουργεί όλο τον χρόνο. 

Δύο μικρά παραδείγματα στα οποία θα δώσω θέσεις εργασίας σε εκατοντάδες εργαζόμενους, όχι μόνο κατά την κατασκευή τους, αλλά και στην συνεχή, καθημερινή λειτουργία τους. Δύο τεράστιες εκτάσεις που σήμερα είναι παρατημένες, θα γίνουν εστίες ζωής, χαράς, ευτυχίας και εργασίας. 

Φανταστείτε λοιπόν αυτά τα δύο έργα να ξεκινήσουν. Πόσοι άνθρωποι θα εργαστούν για να τα κατασκευάσουν... πόσοι άνθρωποι θα χρειαστούν για να τα συντηρούν... πόσοι άνθρωποι θα ανοίξουν καταστήματα και πόσοι άνθρωποι θα εργάζονται σε αυτά... 

Βλέπετε πόσο εύκολο είναι; 

Φυσικά και μπορούμε να τα κάνουμε. Εκτός από κάτι μίζερους που θα μας πούνε όχι, τίποτα άλλο δεν μας εμποδίζει. 

Ας αφήσουμε τους μίζερους να κλαίνε την μοίρα τους και εμείς ας προχωρήσουμε μπροστά και να κάνουμε όλα τα όνειρα μας πραγματικότητα. 

Θα σας μιλήσω για πόσες θέσεις εργασίας μπορώ να κδημιουργήσω στην παραγωγή, στην κτηνοτροφία, στον πολιτισμό, στον τουρισμό, στις τέχνες και όλα αυτά συνδεδεμένα μεταξύ τους ώστε να δίνουν περισσότερες θέσεις εργασίας, να αυξάνουν τα κέρδη της πόλης και να μειώνουν το κόστος λειτουργίας. 

Αυτά είναι τα εύκολα για μένα. 
Το στοίχημα που βάζω με τον εαυτό μου είναι πως θα δώσω τάχιστα εργασία στους περίπου 60.000 άνεργους συμπολίτες μου, μέσα σε ένα χρόνο. 
Αν κάνουμε την διαίρεση 60.000 άνεργοι / 365 μέρες = 164,38. 

Θα πρέπει να δημιουργώ 165 θέσεις εργασίας την ημέρα ώστε να το πετύχω.
                                      
Αν μπορώ να το κάνω αναρωτιέστε; Ναι. Φυσικά και μπορώ. 

Αν σκεφτείτε ότι μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου 2013 δεν υπήρχε Ηλίας Ζαρκάδας στα δημαρχιακά δρώμενα της πόλης και μέσα σε τρεις μήνες κατάφερα να βρεθώ στην πρώτη θέση της πρώτης δημοσκόπησης με 54% στο voliotaki.blogspot.gr
τότε σημαίνει ότι είμαι πολύ καλός σε ότι αναλαμβάνω να κάνω. Προσθέστε ότι δεν είχα, ούτε έχω πίσω μου κομματικά όργανα και μηχανισμούς και προσθέστε ακόμα ότι είμαι άνεργος και τρέχω την υποψηφιότητα μου με σχεδόν μηδέν κόστος. 

Αν μπορώ από το πουθενά να γίνω δήμαρχος, τότε μπορώ και από το πουθενά να σηκώσω την πόλη στην πρώτη θέση. 

Δεν είναι έπαρση αυτό. Είναι θέληση και ικανότητα. 
Πιστέψτε με... μπορείτε να το κάνετε και εσείς αυτό... αρκεί να πιστέψετε! 

Ελάτε. Έχουμε ξεκινήσει ήδη!

Ηλίας Ζαρκάδας
Ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου

Απλός Πολίτης
Μηχανικός Πληροφορικής
Μπορείτε να με βρείτε:
Τηλέφωνο 6948 106 836

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου