ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Ενας «Βολιώτης» που είναι έτοιμος να... κατακτήσει τον πλανήτη Αρη [βίντεο]


Ενας «Βολιώτης» που είναι έτοιμος να... κατακτήσει τον πλανήτη Αρη
Δηλώνει Βρετανός, είναι μόνιμος κάτοικος Βόλου και ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τον πλανήτη Αρη. Είναι ο Σάιαν Νεζάντ, ένας από αυτούς που πέρασαν την πρώτη φάση για την επιλογή των ανθρώπων που θα επιχειρήσουν να κάνουν την πρώτη αποικία στον «κόκκινο πλανήτη». 


Ο 20χρονος δηλώνει πως λατρεύει το Βόλο, τα extreme sport και το παρκούρ, αλλά είναι έτοιμος να τα αφήσει όλα πίσω του για πάντα, αν επιλεγεί για το πρόγραμμα Mars One. Ο πρήν κασκαντέρ είναι ένας από τους 1.058 που πέρασαν το πρώτο στάδιο της επιλογής και θα διεκδικήσουν τις 40 θέσεις του προγράμματος.


Ο ίδιος δεν περίμενε πως θα τα καταφέρει, καθώς έβλεπε τον αριθμό των ενδιαφερομένων να αυξάνεται κατά χιλιάδες κάθε εβδομάδα. «Οταν λοιπόν έλαβα το mail από το πρόγραμμα, άρχισα να χοροπηδάω από τη χαρά μου! Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που οι υπεύθυνοι θεωρούν ότι είμαι κατάλληλος να αναλάβω όλες αυτές τις υποχρεώσεις», λέει μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο». 


Ο Νεζάντ δηλώνει πως πάντα τον ενδιέφερε η αστρονομία, για αυτό και όταν έπεσε μπροστά στα μάτια του η είδηση για το φιλόδοξο πλάνο, αμέσως αποφάσισε να κάνει αίτηση.

«Το Διάστημα είναι ένα ανελέητο μέρος. Κάθε ημέρα κατά τη διάρκεια της αποστολής θα είναι δύσκολη. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να πιέσεις τον εαυτό σου σωματικά και συναισθηματικά», λέει και προσθέτει πως η εμπειρία του από το παρκούρ θα τον βοηθήσει. «Εχω μάθει ότι πρέπει να χωρίζω κάθε δραστηριότητα ή προσπάθεια σε βήματα. Στη ζωή μου προσπαθώ να μην αφήνω τα συναισθήματά μου να με ελέγχουν κι αντιμετωπίζω όλες τις καταστάσεις βήμα βήμα», εξηγεί.
Το βίντεο της αίτησης του Σάιαν Νεζάντ






πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου