ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Σκόρπια λόγια κι υποσχέσεις ή σωστά έργα να επιλέξεις;

Το φιλί της πεταλούδας από τον Καίσαρα
Θα σ' αγαπώ για πάντα. Για πάντα μαζί μου θα ζεις σαν πριγκίπισσα. Θα σου κάνω εγώ το νησί
μας Μαλδίβες.Θα σε ψηφίσω.Θα σε διορίσω. ΘΑ....ΘΑ....ΘΑ....ΘΑ.... Σκόρπια λόγια και υποσχέσεις....Τα πιστεύεις; Πριν απαντήσεις σκέψου καλά...σκέψου όμως και κάτι άλλο: Καλύτερα σκόρπια λόγια κι υποσχέσεις να ακούς ή να τα ζεις στην πράξη και να είναι αληθινά; Καλύτερα το τελευταίο αλλά σε ερεθίζουν τα λόγια; Κι αν έπρεπε να διαλέξεις; Ο χρόνος τελειώνει...
Στη ζωή όλα είναι απλά , μέχρι να μπούνε στη μέση τα λόγια , οι υποσχέσεις και συνεπώς τα ανταλλάγματα , εκεί χαλάει η συνταγή .  
Σήμερα ένας υποψήφιος Δήμαρχος των Δημοτικών εκλογών μαζί με τις και τους υποψήφιους Δημοτικούς συμβούλους έκανε κάτι πρωτοποριακό για την Ελλάδα. Αντί να εγκαινιάσει εκλογικό κέντρο δημιουργώντας ρύπανση-ηχορύπανση-διακοπή κυκλοφορίας  και ξοδεύοντας χρήματα ενώ κάποιοι δεν έχουν να φάνε προτίμησε να κάνει ένα κάλεσμα στους δημότες και να καθαρίσουν όλοι μαζί έναν όμορφο χώρο πρασίνου που πλέον έχει εγκαταλειφθεί. Μία υπέροχη κίνηση που έπρεπε να είναι καθολικής ανταπόκρισης ασχέτως ποιός τη διοργάνωσε.
        
Μία κίνηση που αξίζει συγχαρητήρια , όπως συγχαρητήρια αξίζουν και σε όλους τους δημότες που στήριξαν αυτή την προσπάθεια. Δικαιολογημένοι όσοι πραγματικά δεν μπορούσαν να παρευρεθούν λόγω εργασίας ή κάποιας σοβαρής ενασχόλησης.
Φυσικά υπήρχαν και κάποιοι που δεν ήταν αργόσχολοι σαν τους δημότες που παρευρέθησαν...είχαν τις δουλειές τους.... ο συνάδελφός μου ο Γιωργάκης ψάχνει με τα κυάλια ταράτσες της πόλης να βρεί κεραίες, η Αθανασία η αδελφή μου γυρίζει όλη την πόλη για να δεί και να φωτογραφίσει άνθρωπο να πειράζει αδέσποτα ,ο φίλος μου ο Τάκης έβλεπε  σπίτι του την σειρά πορνό "πήδα με μυαλό δε βάζω" και αυνανιζόταν , ένας άλλος φίλος μου έπινε τον καφέ του στην παραλία-έτσι του σύστησε ο γιατρός του , η ξαδέλφη μου έπρεπε να καθαρίσει το σπίτι γιατί μετά τις μία οι σκόνες κρύβονται και δεν μπορεί να καθαρίσει άλλη ώρα,ο εξάδελφός μου δεν μπόρεσε να ρθει γιατί ήταν άρρωστος- Η “μαλάκινση” του στιγμιαίου της επιλογής , πηγάζει απο μια έντονη εσωστρεφή ψυχολογική έκφανση , λόγω παραγωγής της ουσίας σεροτονίνη σε υψηλή συγκέντρωση στο άνω πρόσθιο τμήμα του εγκεφάλου. 
Είχα πολλούς φίλους και συγγενείς σαν τους παραπάνω που δεν ήταν αργόσχολοι και δεν μπόρεσαν να ρθούνε. Μια απορία έχω...αν πλημμυρίσει το σπίτι τους , εάν γίνει σεισμός και γκρεμιστεί, εάν τα αδέσποτα σκυλιά δαγκώσουν το παιδί τους ,εαν,εαν,εαν...... θα σταματήσουν να αυνανίζονται , θα σταματήσουν να πίνουν καφέ , θα σταματήσουν να ψάχνουν κεραίες,θα σταματήσουν να βρίσκουν δικαιολογίες και θα γίνουν σαν τους λίγους αργόσχολους; Φυσικά και το μόνο που θα κάνουν τότε είναι να εκτοξεύουν χολή και κατάρες κατά παντός υπευθύνου , μη σκεπτόμενοι όμως ότι και ο κάθε υπεύθυνος μπορεί να ήταν ένας σαν κι αυτούς. 
Ξανά ένα μεγάλο μπράβο για τον Ηλία Ζαρκάδα και όλους τους υποψήφιους της Προσβάσιμης Πόλης καθώς και ένα μεγαλύτερο μπράβο στούς δημότες που παρευρέθησαν. Την Προσβάσιμη Πόλη και τους ανθρώπους της αξίζει να τους γνωρίσετε. Αύριο Κυριακή στις 11.00 στο Πάρκο Ελικοδρόμιο στην Ν.Ιωνίας. Στην λίμνη με τις πάπιες. 
Πίνετε καφεδάκι, παίζουν τα παιδιά και μπορείτε να γνωρίσετε τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους. 
                                           
Αν ντρέπεστε, πάρτε θάρρος,πρέπει να δείτε και εσείς με τα μάτια τους,πρέπει τούτος ο ευλογημένος τόπος να γίνει όπως του αξίζει ,χρειαζόμαστε όλοι. 
Από την άλλη πλευρά ευχές για ταχεία ανάρρωση στα απελευθερωμένα και ανοιχτόμυαλα άτομα  που χρησιμοποιούν στη καθημερινότητα του λόγου τους , ένα όμορφο ανέμελο “στυλ”, το οποίο δίνει μια αίσθηση φρεσκάδας … κάτι σαν … τις τόσες μυρωδιές που θυμίζει παιδικές αναμνήσεις … αναμνήσεις μέσω των οπτικών αλλά και ακουστικών εικόνων , της ευωδίας της μασχάλης της γιαγιάς!!!
Αυτά τα άτομα δίνουν έμφαση κυρίως στο “φαίνεσθαι” και όχι στο “πράττειν”.
Κύριο μέλημα τους είναι η ψευτοκοινωνική αναγνώριση , το αίσθημα της ψυχολογικής ανάτασης έναντι των άλλων συνανθρώπων τους , μέσω της επιβολής των απόψεων και πεποιθήσεων τους …Καλή ανάρρωση και σύντομα κοντά μας αδέλφια ,ο πνευματικός αυνανισμός είναι θεραπεύσιμος.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου