ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Μπακλαβάς με μπέικον από τα κορίτσια της Προσβάσιμης Πόλης που κάνουν την διαφορά!

Μπακλαβάς με μπέικον
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο κρούστας
20 κ.σ. καρυδόψιχα ή 230 γρ.
20 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης ή 230 γρ.

12 φέτες μπέικον κομμένες σε κύβους και ψημένες
300 γρ. ζάχαρη χωρισμένη σε 75 γρ. και άλλα 225 γρ.
1 κ.γ. κάρδαμο σκόνη
280 γρ. βούτυρο
225 ml νερό
5 κ.σ. μέλι
1 ξυλάκι κανέλας
3 κ.σ. ροδόνερο
DinopoulouKartaDivaniKarta
Χρόνος Προετοιμασίας
1:30 ώρα
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
DiamantoulaKartaPerganiKarta
Αριθμός ατόμων
12 άτομα
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων αλέθουμε τα καρύδια και τα φιστίκια, με προσοχή ώστε να είναι χοντροκομμένα και όχι αλεσμένα σαν σκόνη. Προσθέτουμε μέσα στα καρύδια και τα φιστίκια, το μπέικον, τα 75 γρ. ζάχαρης και το κάρδαμο και ανακατεύουμε καλά το μίγμα μας.
Ξεκινάμε το στρώσιμο του μπακλαβά! Βουτυρώνουμε καλά το ταψί μας σε όλες τις πλευρές, ακόμα και στα τοιχώματα. Ανοίγουμε τα φύλλα μας και για να μη μας στεγνώσουν όση ώρα στρώνουμε το μπακλαβά μπορούμε να τα σκεπάσουμε με μια ελαφρά νωπή πετσέτα.

Στρώνουμε το πρώτο φύλλο κρούστας και στη συνέχεια αλείφουμε το φύλλο με βούτυρο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ώσπου να στρώσουμε 6 φύλλα.
Kalantzi AnastasiaKartaKaloutsa VasilikiKarta

Πασπαλίζουμε με το 1/3 του μίγματος από καρύδια, φιστίκια και μπέικον και στη συνέχεια σκεπάζουμε πάλι με ένα φύλλο, το οποίο και βουτυρώνουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ακόμα 2 φορές.

Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα που μας έχουν μείνει πάντα βουτυρώνοντας τα ενδιάμεσα.
Βάζουμε το ταψί με τον άψητο μπακλαβά στο ψυγείο και τον αφήνουμε εκεί μέχρι να προθερμάνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Αυτό θα μας βοηθήσει στην κοπή του μπακλαβά σε ομοιόμορφα τρίγωνα κομμάτια.
Στη συνέχεια με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το μπακλαβά και καταβρέχουμε ελαφρά τα φύλλα βρέχοντας το χέρι μας με νερό. Έτσι κατά τη διάρκεια του ψησίματος θα δείτε πως τα φύλλα δε θα αρχίσουν να φουσκώνουν και να φεύγουν από τη θέση τους.
Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι ο μπακλαβάς να πάρει ένα σκούρο χρυσό χρώμα.
IoannouKartaGagianniKarta

Παράλληλα σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι μας.

Βάζουμε το νερό, την υπόλοιπη ζάχαρη και το μέλι, καθώς επίσης και την κανέλα και αφήνουμε να πάρει βράση. Μόλις αρχίσει η διαδικασία βρασμού χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει για 25-30 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα το ροδόνερο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφριά. Τη διαδικασία παρασκευής του σιροποιού μπορείτε να την κάνετε πριν ξεκινήσετε την Παρασκευή του μπακλαβά. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι πως πάντα ένα από τα 2 θα πρέπει να είναι κρύο κατά τη διάρκεια του σιροπιάσματος.
Περιχύνουμε το σιρόπι μας πάνω από το μπακλαβά με προσοχή να πάει σε κάθε χαραμάδα. Αφήνουμε να μουλιάσει όσο περισσότερο μπορούμε και σερβίρουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου