Το νηστίσιμο τυρί είναι στην ουσία το τοφού, που αποτελεί παράγωγο σόγιας και συγκεκριμένα στερεοποιημένη μορφή πρωτεΐνης σόγιας. Eίναι τρόφιμο με σχετικά
μικρή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες (1,2 γρ./100 γρ.), φτωχό σε χοληστερόλη, καλή πηγή ασβεστίου, χαλκού και σεληνίου, καθώς και πλούσιο σε ω-3 λιπαρά οξέα. Όσον αφορά τα πιθανά οφέλη, τα προϊόντα σόγιας φαίνεται ότι μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης, την αύξηση της οστικής πυκνότητας και την ενίσχυση της νευρικής και εγκεφαλικής λειτουργίας. Παρ’ όλα αυτά, χρειάζεται να αποφεύγονται σε περιπτώσεις που υπάρχει καρκίνος του μαστού, υποθυρεοειδισμός, να μην υπερκαταναλώνονται από βρέφη, όπως και σε περιπτώσεις αλλεργιών και δυσανεξιών στη σόγια.
vita
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου