ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Ο Πόντιος Μουζενίδης κάνει την διαφορά κοντά μας με την Ellinair !

Ποια Raynair; Ο Μουζενίδης από τον Πόντο και η Ellinair είναι εδώ
Ο Μπόρις Μουζενίδης είναι ο άνθρωπος που κατάφερε σε είκοσι χρόνια να στήσει τη δική του αυτοκρατορία εκμεταλλευόμενος τις αδυναμίες των Ρώσων: τις γούνες τον χειμώνα, τον ήλιο και τη θάλασσα το καλοκαίρι.
Είναι ο επιχειρηματίας που την περασμένη χρονιά έφερε 500.000 Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα ενώ για το 2014 οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 600.000.
Πριν από λίγους μήνες ξεκίνησε να δραστηριοποιείται και στις αερομεταφορές με τη νεοεισερχόμενη αεροπορική εταιρεία Ellinair. Ήδη από τα μέσα Φεβρουαρίου με έδρα το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε πτήσεις προς το Κίεβο, ενώ φιλοδοξεί να αποτελέσει γέφυρα της Ελλάδας με τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Ήδη στην ιστοσελίδα της εταιρείας αναφέρονται ως προορισμοί, εκτός από το Κίεβο, το Καλίνιγκρατ, η Οδυσσός, η Ρίγα, το Λβιβ, το Χάρκοβο, αλλά και το Μπάρι της Ιταλίας. Η Ellinair έχει ήδη στη διάθεσή της δύο αεροσκάφη Avro RJ85, ενώ σύντομα ο στόλος θα αυξηθεί με δύο ακόμη Airbus A320.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ. Με καταγωγή από χωριά της Τσάλκας στη Γεωργία, ο Μπόρις Μουζενίδης έγινε μηχανοτεχνίτης στην Τιφλίδα στήνοντας το δικό του λαμαρινάδικο αυτοκινήτων. Στις αρχές του 1990 με τις οδυνηρές αλλαγές στα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ο κ. Μουζενίδης μαζί με χιλιάδες άλλους Έλληνες βρήκε καταφύγιο στην Ελλάδα. Έφτασε στη Θεσσαλονίκη με μια βαλίτσα ρούχα και λιγοστά χρήματα. Δούλεψε σε εστιατόριο ως γκαρσόνι και λαντζέρης.
Μόλις βρήκε την ευκαιρία πήγε ως οδηγός λεωφορείου σε ταξιδιωτικό γραφείο. Όταν η κατάσταση σταθεροποιήθηκε στα πρώην σοβιετικά κράτη ξεκίνησαν και τα ταξίδια των Ρώσων προς Καστοριά και Χαλκιδική. Εκμεταλλευόμενος τη γνώση της γλώσσας ο Μουζενίδης άρχισε να δουλεύει με Ρώσους που ήθελαν να αγοράσουν γούνες. Άνθρωποι στην Καστοριά έχουν να λένε πως ο Μουζενίδης τους είχε πει σε ένα καφενείο που είχαν μαζευτεί: «Εμπιστευτείτε με και εγώ θα κάνω τη γούνα Καστοριάς γνωστή σε όλη τη Ρωσία». Σύντομα απέκτησε δικό του λεωφορείο και από το 1995 δημιούργησε την πρώτη εταιρεία του, το ταξιδιωτικό γραφείο Mouzenidis Travel.

Τα γραφεία της επιχείρησής του στήθηκαν απέναντι από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης όπου διατηρούνται μέχρι σήμερα, σύντομα θα διαθέτει 80 γραφεία στο δίκτυο αποκλειστικών του συνεργατών σε 60 πόλεις του εξωτερικού, σε 9 διαφορετικά κράτη, όλα υπό την ονομασία Mouzenidis Travel και θα εξυπηρετείται επίσης από τα έντεκα ιδιόκτητα γραφεία στη χώρα μας. Πατέρας δύο παιδιών, ο Μπόρις Μουζενίδης κρατά χαμηλό προφίλ με αποτέλεσμα πολύ λίγες πληροφορίες να είναι γνωστές για εκείνον και την οικογένειά του. Αυτό όμως που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει είναι οι διασυνδέσεις του. Ποιος μπορεί να ξεχάσει πως το 2005 κατά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα, ο οποίος συνάντησε στη Θεσσαλονίκη τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, προσωπικός οδηγός του, που τον πήγε και στο Άγιο Όρος, ήταν ο Μπόρις Μουζενίδης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου