ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Το σπίτι της εργένισσας

Πάντα μιλάμε για το σπίτι του εργένη. Για το σπίτι της εργένισσας οι αναφορές είναι ελάχιστες.

Ίσως γιατί οι περισσότεροι πιστεύουν πως το σπίτι μιας μόνης γυναίκας δεν διαφέρει σε πολλά από το σπίτι μιας γυναίκας που έχει οικογένεια.
σπίτι της εργένισσας,διακόσμηση,διαμέρισμα,deco,galsnguys,gals and guys
Και, όμως, οι διαφορές είναι πολλές. Μια γυναίκα που ζει μόνη και το απολαμβάνει μπορεί πιο εύκολα να εκφράσει τον ψυχισμό της μέσα από την διακόσμηση του χώρου της. Έτσι, δημιουργούνται στιλάτα διαμερίσματα, με όμορφες καθιστικές γωνιές, χαριτωμένες κουζίνες που μοιάζουν να έχουν βγει από κουκλόσπιτα και κρεβατοκάμαρες που ξεχειλίζουν από ευαισθησία.
σπίτι της εργένισσας,διακόσμηση,διαμέρισμα,deco,galsnguys,gals and guys

Αλήθεια, είναι οι γυναίκες τόσο ροζ;
Μετά, από πολλά χρόνια που πίστευα το αντίθετο έχω καταλήξει πως ακόμα και αν μια γυναίκα δεν είναι ροζ στο προσωπικό της στιλ, είναι ροζ ή τουλάχιστον αρκετά παστέλ στο σπίτι της. Εκεί, δηλαδή, που μπορεί να αποφορτίζει το μυαλό της, να χαλαρώνει, να ηρεμεί, να κάνει όνειρα και να κυκλοφορεί όπως της αρέσει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.
σπίτι της εργένισσας,διακόσμηση,διαμέρισμα,deco,galsnguys,gals and guys

Το περίεργο είναι πως ενώ κάποιος θα πίστευε πως οι άντρες απεχθάνονται τα θηλυκά, εργένικα διαμερίσματα, εκείνοι φαίνεται να μην έχουν κανένα πρόβλημα μαζί τους. Πολλοί, μάλιστα, άντρες λατρεύουν να βλέπουν εκφρασμένη την ευαισθησία των γυναικών και δεν προβληματίζονται καθόλου με τις χαριτωμένες λεπτομέρειες του χώρου τους ακόμα και όταν είναι τόσο υπερβολικές που φτάνει να καταντούν γλυκανάλατες.

σπίτι της εργένισσας,διακόσμηση,διαμέρισμα,deco,galsnguys,gals and guys

Αν, λοιπόν, είσαι και εσύ γυναίκα μόνη και θέλεις να ζεις όμορφα, follow your heart και όλα θα πάνε καλά:

- μη φοβάσαι να γεμίσεις τον καναπέ με γλυκά, κεντητά μαξιλάρια
- γέμισε τους τοίχους με διάφορα κάδρα
- βάψε τις καρέκλες τις τραπεζαρίας σε διάφορα χρώματα
- ρίξε στο κρεβάτι σου γούνινα ριχτάρια
- γέμισε τη κουζίνα σου πουά μπολ και κούπες
- κρέμασε μεταξωτές κουρτίνες στα παράθυρα
- τοποθέτησε ρετρό φωτιστικά στα τραπεζάκια και
γενικά, κάνε όλα αυτά που αγαπούν τα κοριτσάκια γιατί έτσι θα ζεις σε ένα αληθινό περιβάλλον και αυτό θα σου ομορφαίνει τη καθημερινότητα.
Και κάτι ακόμα. Τα σπίτια είναι όμορφο να εκπέμπουν ζεστασιά. Και η ζεστασιά προκύπτει από τον αυθορμητισμό. Προσπάθησε, λοιπόν, να καταστείλεις την εμμονή που τα θέλει όλα σε τάξη και να αφήσεις κάποια πράγματα να πάρουν το δρόμο σου.
Δεν σου λέω να μιμηθεί το κλασικό, αντρικό, εργένικο διαμέρισμα και να τα κάνεις όλα άνω- κάτω, απλώς να ηρεμήσεις λίγο και να καταλάβεις πως ένα μια κούπα ξεχασμένη στο coffee table δεν είναι αμαρτία αλλά απόδειξη πως ένας άνθρωπος υπάρχει στο χώρο.

 galsnguys

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου