ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Όνειρο χειμερινής προεδρίας!!!!



Το άρθρο δεν λέει για το ζώδιο ,την ομάδα,το τραγούδι, τα κουτσομπολιά, τα ανέκδοτα, το ταίρι ,τα αγαπημένα φαγητά σας που θα θέλατε να λέει. Το άρθρο δεν ζητάει να να του κάνετε like.Σας εκλιπαρεί να το διαβάστε μέχρι τέλος για να θυμηθείτε ότι είστε Έλληνες και Ελληνίδες που μάλλον το ξεχάσατε ....

Η τελετή προβλεπόταν λαμπρή.Όταν άρχισαν να φτάνουν οι καλεσμένοι τα πάντα ήταν έτοιμα.Δεν αναλαμβάνει δα και κάθε μέρα η Ελλάδα κοτζάμ προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης!Οι προκαθορισμένες θέσεις στο αίθριο του Ζαππείου, όπου ήταν τοποθετημένο το μεγάλο τραπέζι της πρώτης συνεδρίασης , συμπληρώθηκαν. Η πρώτη συζήτηση ανάμεσα στην Ελληνική προεδρία και το κολέγιο των επιτρόπων ξεκίνησε.Ο πρωθυπουργός στην κεντρική θέση
καλωσόρισε ως πρόεδρος τους επισήμους και κήρυξε την έναρξη των εργασιών. Όμως εκεί στο περιστύλιο , το μάτι του έπιασε κάτι περίεργες σκιές να τριγυρνάνε. Μια απ' αυτές τον πλησίασε. Στο φως είδε μια μορφή καλογέρου, με ράσο παλιό και ένα καλογερίστικο σκούφο. Ποιος είσαι εσύ τον ρώτησε.
Κοσμά με λένε και έζησα δύσκολα χρόνια, γυρνώντας τη μισή Ελλάδα για να κρατήσω τους ραγιάδες όρθιους. Ε και τι θέλεις ξαναρώτησε ο πρωθυπουργός. Ένα Σταυρό πρωθυπουργέ μου, κάνε ένα Σταυρό πριν ξεκινήσετε.Ένας Σταυρός στήριξε ψυχές σε δύσκολους καιρούς ,το ίδιο θα κάνει και τώρα. Χωρίς καλά καλά να το καταλάβει ο πρωθυπουργός σταυροκοπήθηκε.Έμειναν άφωνοι οι επίτροποι και κοίταζαν με απορία ο ένας τον άλλον ,γρήγορα όμως συγκεντρώθηκαν στην ημερήσια διάταξη.
Θέμα πρώτο : Η συμμετοχή πολιτών στην λήψη αποφάσεων , ανακοίνωσε ο πρόεδρος. Μια δεύτερη σκιά πετάχτηκε τότε από το περιστύλιο , φορούσε αρχαία χλαμύδα και πολεμικό κράνος. Θύμισέ τους πρωθυπουργέ μου  ότι εάν βρίσκονται σήμερα εδώ και μιλάνε για δημοκρατία είναι γιατί πριν 2.500 χρόνια,πεντακόσια μέτρα από εδώ , το πολίτευμα που σφράγισε τον δυτικό πολιτισμό "ΔΙΑ ΤΟ ΜΗ ΕΣ ΟΛΙΓΟΥΣ ΑΛΛ' ΕΣ ΠΛΕΙΟΝΑΣ ΟΙΚΕΙΝ ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΕΚΛΗΤΑΙ".
 Μόλις που πρόλαβε να ψελίσει το όνομα του Περικλή ο Έλληνας πρωθυπουργός , πριν κλείσει η πρώτη συζήτηση και ανακοινώσει το δεύτερο θέμα:  Ρατσισμός βία και ξενοφοβία. Εδώ η συζήτηση άναψε. Μπέρδεμα ανάμεσα στην ανάγκη να διασφαλιστεί η ποιότητα ζωής των Ευρωπαίων πολιτών και στο φόβο απέναντι στην εισβολή των σαπιοκάραβων με τους εξαθλιωμένους. Μια φωνή απο την Πνύκα γέμισε το αίθριο με γαλήνη: ΑΝΔΡΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ,  ΥΚ ΕΝΙ ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΟΥΔΕ ΕΛΛΗΝ , ΟΥΚ ΕΝΙ ΔΟΥΛΟΣ ΟΥΔΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΟΥΚ ΕΝΙ ΑΡΣΕΝ  ΚΑΙ ΘΗΛΥ ,ΠΑΝΤΕΣ ΓΑΡ ΥΜΕΙΣ ΕΙΣ ΕΣΤΕ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΙΗΣΟΥ. Όταν έσβησε η φωνή σιωπηλά στράφηκαν όλοι στα ντοσιέ τους.
Θέμα τρίτο: Αλληλεγγύη μεταξύ των Ευρωπαϊκών λαών. Ένας φουστανελάς με ένα ταμπουρά στο χέρι , πλησίασε τον πρωθυπουργό από πίσω και του ψιθύρισε: Θύμισέ τους πρωθυπουργέ μου πως τούτη την πατρίδα που την λένε Ευρώπη την έχουμε όλοι μαζί , και σοφοί και αμαθείς, και πλούσιοι και φτωχοί, και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι. Όσοι αγωνιστήκαμε, αναλόγως ο καθείς, έχουμε να ζήσουμε εδώ. Το λοιπόν δουλέψαμε όλοι μαζι να την φυλάμε κι όλοι μαζί, και να μην λέγει ούτε ο δυνατός εγώ, ούτε ο αδύνατος.Ξέρετε πότε να λέει ο καθείς εγώ;
 Όταν αγωνιστεί μόνος του και φτιάξει ή χαλάσει, να λέγει εγώ. Όταν όμως αγωνίζονται πολλοί να λέμε εμείς. Είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ, έτσι πές τους , μου τά ' πε ο στρατηγός Μακρυγιάννης. Τι σας είπε , τι σας είπε κύριε πρόεδρε άρχισαν να ρωτούν οι παριστάμενοι. Στο ΕΜΕΙΣ ,πάντα στο ΕΜΕΙΣ να λέμε, όλοι μαζί για όλους ψιθύρισε ο πρωθυπουργός και αποφάσισε να συνεχίσει.
Θέμα τέταρτο: Η διαφθορά. Μία αμήχανη σιωπή απλώθηκε στο τραπέζι. Δειλές προτάσεις άρχισαν να διατυπώνονται, για μισθούς μεγάλους ώστε να μειώνονται οι κίνδυνοι δολοπλοκίας από μέρος των αξιωματούχων και των πολιτικών. Λίγοι όμως πρόσεξαν πως μια περίεργη μορφή με ρεντιγκότα και ημίψηλο του 1800 είχε πάρει θέση στο τραπέζι. Ο πρόεδρος ξαφνιάστηκε.
-Εσείς κύριε....με συγχωρείτε , δεν συγκρατώ το όνομά σας.
-Ιωάννης Καποδίστριας , κυβερνήτης.
....ναι κύριε Καποδίστρια , με τι μισθό θα είστε ευχαριστημένος; τον  ρώτησε ο πρόεδρος.
....εφ' όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματα μου μου αρκούν για να ζήσω, αρνούμε να αγγίξω μέχρι και λεπτό απο τα δημόσια χρήματα , ενω βρισκόμαστε εν μέσω ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν , απάντησε εκείνος.
Την ώρα της συνέντευξης τύπου οι ερωτήσεις βροχή: Κύριε πρωθυπουργέ τι ιδιαίτερο έχει να προσφέρει στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση η Ελληνική προεδρία; Τα μάτια του Έλληνα πρωθυπουργού πλανήθηκαν στις σκοτεινές στοές του περιστυλίου του Ζαππείου . Κανείς. Ερημιά.
Τίποτε το ιδιαίτερο , απάντησε . ίσως στην επόμενη προεδρία μας. Προς το παρόν ανήκωμεν εις την Δύσην.





Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου