ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Πού θα πετάξουμε χαρταετό;

Η Βυτίνα
Αν είστε από εκείνους που δεν αρέσκονται ιδιαίτερα στις καρναβαλικές εκδηλώσεις, τους χορούς και τα πανηγύρια, τότε μάλλον προορισμοί όπως η Πάτρα, η Ξάνθη ή το Ρέθυμνο, δε θα σας ακούγονται και ιδιαίτερα ελκυστικοί για το τριήμερο του Καρναβαλιού και της Καθαράς Δευτέρας.
Για εσάς λοιπόν και… μόνο, επιλέξαμε 4 κοντινά ταξίδια για να αποδράσετε το τριήμερο που έρχεται, να χαλαρώσετε και να ξεχάσετε οτιδήποτε έχει σχέση με το καρναβάλι.

Ορεινή Αρκαδία: για καλό φαγητό στη σκιά του Μαινάλου
Γραφική γωνιά στη Δημητσάνα

Βυτίνα, Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Καρίταινα, αλλά και Καστάνιτσα, Αλωνίσταινα και Λαγκάδιακαι άλλοι τουριστικοί, είτε ήρεμοι οικισμοί κάτω από τη σκιά του Μαινάλου, αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για μια απόδραση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.
Κάντε βόλτες στη γραφική Βυτίνα με τα πέτρινα σπιτάκια, επισκεφτείτε το Λιμποβίσι, τη γενέτειρα των περήφανων Κολοκοτρωναίων, θαυμάστε το κάστρο της Καρίταινας, φάτε ντόπιους μεζέδες στα ταβερνάκια όλων των χωριών και χαλαρώσετε θαυμάζοντας το καταπράσινο τοπίο, πίνοντας έναν μυρωδάτο καφέ με συνοδευτικό ένα ντόπιο γλυκό, στα όμορφα καφενεία της περιοχής.
Στα χωριά της ορεινής Αρκαδίας, μπορείτε να κάνετε διάφορες εκδρομές και δραστηριότητες –εκτός από το να καρναβαλιστείτε- όπως ιππασία, ποδηλασία, rafting και φυσικά να χαλαρώσετε στην όμορφη φύση.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.e-arcadia.gr.

Ναύπλιο: θαλασσινή αύρα στην πρώτη πρωτεύουσα της ελεύθερης Ελλάδας

Η πρώτη πρωτεύουσα της ελεύθερης Ελλάδας, έχει πολλές ομορφιές και αξιοθέατα και μάλιστα βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα.
Επιβάλλεται μια βόλτα στην πλατεία Τριών Ναυάρχων για να θαυμάσετε το επιβλητικό Δημαρχείο της πόλης και βέβαια στην λεγόμενη Ακροναυπλία και το Παλαμήδι, που προσφέρει συγκλονιστική θέα της πόλης και της εύφορης Αργολίδας.
«Must» αξιοθέατο αποτελεί και το Μπούρτζι, που στέκει με χάρη στη μέση της θάλασσας, στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων και μπορείτε να το επισκεφτείτε με καραβάκι από την προκυμαία του Ναυπλίου.

Στο Ναύπλιο θα απολαύσετε καλό φαγητό στα δεκάδες κομψά εστιατόρια και ταβέρνες, αλλά και το καφέ και το ποτό σας, στα καφέ και τα bar της πόλης.
Σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το Ναύπλιο, θα βρείτε ψαροχώρια που έχουν εξελιχθεί σε κοσμικά τουριστικά θέρετρα, όπως το Τολό, το Βιβάρι, το Πόρτο Χέλι, η Ερμιόνη κ.ά. Επίσης, από το Ναύπλιο μπορείτε εύκολα να προσεγγίσετε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της ευρύτερης περιοχής της Αργολίδας (Μυκήνες, Επίδαυρος, κ.ά.) και να απολαύσετε τις διαδρομές που περνούν από ορεινές και παραθαλάσσιες περιοχές.

Ύδρα: χαλαρώστε μακριά από το βουητό των αυτοκινήτων
Περάστε το τριήμερό σας στην Ύδρα, την «αρχόντισσα» του Αργοσαρωνικού, για φρέσκα θαλασσινά, βόλτες στα γραφικά σοκάκια του νησιού και απόδραση από όλα -ακόμη και από τα κορναρίσματα και το βουητό των αυτοκινήτων. Στην Ύδρα, τα μόνα μεταφορικά μέσα που έχετε διαθέσιμα είναι τα γαϊδουράκια, οι βάρκες και… τα πόδια σας.
Η όμορφη πόλη του νησιού είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στα βόρεια, ενώ δεξιά και αριστερά από την είσοδο του λιμανιού, βρίσκονται οι Προμαχώνες με τα κανόνια, που προστάτευαν παλαιότερα τον οικισμό.
Στην Ύδρα μπορείτε να φτάσετε με ιπτάμενο δελφίνι, καθημερινά από το λιμάνι του Πειραιά, σε μιάμιση ώρα ή οδικώς από την Αθήνα σε 2 περίπου ώρες και 45 λεπτά. Από την Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, στρίβετε αριστερά προς την Επίδαυρο και ακολουθείτε τις πινακίδες προς Γαλατά. Περισσότερες πληροφορίες στο: www.hydra.com.gr/transport.
Χαλκίδα: η πόλη με τα… τρελά νερά, τα έχει όλα

Η σημαντικότερη πύλη εισόδου από και προς το νησί της Εύβοιας, η Χαλκίδα, αποτελεί μια από τις πιο ιδανικές αποδράσεις για διασκέδαση και καλό φαγητό, αλλά και για βόλτες στην παραλία με τα… τρελά νερά και στην περιοχή του κάστρου.
Δε θα χρειαστεί να ταλαιπωρηθείτε για να φτάσετε στη Χαλκίδα και να περάσετε εκεί το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, καθώς η διαδρομή διαρκεί μόλις 1 ώρα και οι υποδομές της πόλης θα ανταποκριθούν σε κάθε σας προσδοκία.
Στο σημείο της παλαιάς γέφυρας, θα δείτε την αλλαγή της κατεύθυνσης του νερού κάθε 6 ώρες περίπου, άλλοτε από τον Βόρειο Ευβοϊκό κόλπο με κατεύθυνση προς τον νότιο και άλλοτε αντίστροφα, ενώ στην προκυμαία της πόλης, θα κάνετε ατέλειωτες βόλτες απολαμβάνοντας την όμορφη θέα.
Αν πάλι θέλετε να απολαύσετε τη θέα από ψηλά, ανεβείτε στο κάστρο της πόλης, όπου λειτουργεί ένας χώρος για καφέ ή ποτό και δείτε όλη την πόλη, φωτισμένη.
Η Χαλκίδα και η γύρω περιοχή, είναι γνωστές για το καλό φαγητό τους και τα φρέσκα θαλασσινά.


clickatlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου