ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Καραβίδα,η βασίλισσα των θαλασσινών θέλει τον τρόπο της στο μαγείρεμα.



Συνταγή για καραβίδες στην σχάρα
ΥΛΙΚΑ
900 γρ. καραβίδες ή μεγάλες γαρίδες

75 ml. ελαιόλαδο (5κ.σ.)
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
45 ml ούζο
ματσάκι μάραθο 2κ.σ. ψιλοκομμένο
κ.σ. σπόρος μάραθο 1 σπόρο, ψιλοκομμένο
Αλάτι
φρεσκοτρυμμένο πιπέρι
3 ματσάκια ρόκα (6 φλιτζάνια) ψιλοκομμένο
30 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Αριθμός ατόμων
4 άτομα
Πώς να τις καθαρίσεις: Αρχικά τις πλένουμε καλά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα μικρό μαχαίρι ή ψαλίδι κουζίνας, ανοίγουμε τις καραβίδες από την ουρά έως την βάση του κεφαλιού τους αφήνοντας το κεφάλι και το κέλυφός τους.
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε 3κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και την πάπρικα για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Τα μεταφέρουμε σε ενα μπώλ και προσθέτουμε το ούζο, 1κ.σ. φύλλα μάραθο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε και τις καραβίδες και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε τις γαρίδες να μαριναριστούν σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τη σχάρα σε υψηλή θερμοκρασία. Ψήνουμε τις γαρίδες στη σχάρα βρέχοντας τις με ένα πινέλο κουζίνας με την μαρινάδα του μπολ.
Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν ροζ και αδιαφανείς για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τις μεταφέρουμε σε πιάτο
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το σπόρο μάραθο με την ρόκα. Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο (2κ.σ.). Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Τοποθετούμε την σαλάτα σε μια πιατέλα και από πάνω προσθέτουμε τις καραβίδες. Γαρνίρουμε με 1κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μάραθο.

cosmo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου