ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Κρατήστε αποστάσεις από τα συσκευασμένα τρόφιμα , δείτε γιατί...



Τουλάχιστον 4 χιλιάδες χημικά χρησιμοποιούνται για τη συσκευασία των τροφίμων, που καταναλώνουμε καθημερινά, γι’ αυτό είναι σημαντικό να καταλάβουμε με ποιους τρόπους μπορούν να επηρεάσουν τον ανθρώπινο οργανισμό και την εμβρυϊκή ανάπτυξη.

Ερευνητές με άρθρο τους στο «Journal of Epidemiology and Community Health», υποστηρίζουν ότι πολύ λίγα είναι γνωστά για τους κινδύνους που κρύβουν τα χημικά αυτά και ότι η σύνδεσή τους με την εμφάνιση παχυσαρκίας, διαβήτη, νευρολογικών παθήσεων, ακόμα και καρκίνου πρέπει να μελετηθεί περισσότερο. 
Σημειώνουν, επίσης, ότι χημικές ουσίες, όπως η φορμαλδεύδη,χρησιμοποιούνται σε μια πληθώρα προϊόντων καθημερινής χρήσης (π.χ. στο πλαστικό για τη συσκευασία των ανθρακούχων ποτών) και ότι οι ουσίες αυτές διαρρέουν στις τροφές. Δυστυχώς, τονίζουν, οι επιπτώσεις της μακροχρόνιας έκθεσής μας σε αυτές δεν έχουν μελετηθεί αρκετά.

Από την άλλη, υπάρχουν και εκείνοι που θεωρούν ότι τέτοιου είδους δηλώσεις αποτελούν υπερβολή και προκαλούν ανησυχία χωρίς λόγο. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η υψηλή περιεκτικότητα λίπους, ζάχαρης και αλατιού σε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα  αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο για την υγεία από ότι η μετανάστευση χημικών από τη συσκευασία στις τροφές. 

vita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου