ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Εγώ,εσύ,εμείς,θα ξυπνήσουμε ποτέ?Θα γίνουμε Ηλίας Ζαρκάδας;



Και εγώ και εσείς το μόνο που κάνουμε τα τελευταία 5 χρόνια (αλλά και όχι μόνο) είναι να καθόμαστε στον καναπέ μας και μέσω ίντερνετ να τα χώνουμε στους πολιτικούς ,στους δημοσιογράφους , στους δικαστικούς. Δημιουργούμε ανούσιες ομάδες και σελίδες απ' όπου τα χώνουμε σε
όποιον μας έρθει στο κεφάλι. Όταν μας δοθεί η ευκαιρία να αντιδράσουμε και να κάνουμε κάτι διαφορετικό τότε θυμόμαστε την λέξη βαριέμαι.Τί όμορφη λέξη και τι όμορφο μαξιλαράκι για τους ποδοπατητές μας. Όλη αυτή η ζωγραφιά στη ζωή μας, αυτό το δημιούργημά μας, είναι το καλύτερο μαξιλάρι γι' αυτούς που θέλουν να μας εξαφανίσουν,και εμείς τους το χαρίζουμε απλόχερα με ένα βαριέμαι. 
Εύγε σε όλους μας. 
Σε όλους μας; 
                                 
Όχι. ένας άνθρωπος , ένας απλός πολίτης αντιδρά κατεβαίνοντας ως υποψήφιος Δήμαρχος στην πόλη του Βόλου. ένας άνθρωπος από εμάς που δεν του αρέσει η λέξη ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ  γιατί δεν είναι και ούτε θα γίνει, όμως δεν του αρέσει και η ΦΡΆΣΗ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΕ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΑΛΛΟΙ, ένας απλός άνθρωπος που λιώνει κάθε μέρα τα παπούτσια του γυρνώντας απο πόρτα σε πόρτα, απο σπίτι σε σπίτι για να μιλήσει με τον συνάνθρωπό του, ένας άνθρωπος που τα τοπικά ΜΜΕ του έχουν κλείσει την πόρτα . Θα μου πείτε τώρα "μα ταιριάζουμε αφού όλοι μας είμαστε βολεψάκηδες και ποντάρουμε στο τρέξιμο των άλλων;". Χμ, για σκεφτείτε όμως ότι και αυτοί που ποντάρουμε ότι θα τρέξουν είναι σαν και εμάς άρα δεν θα τρέξουν ποτέ....και τότε πιάσαμε πάτο....Εκτός κι αν ακολουθήσουμε τα βήματα του απλού πολίτη που μας ξεσηκώνει ...του Ηλία Ζαρκάδα. Μήπως να βλέπαμε παρέα το μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμά του, από το να κυττάμε το χαζοκούτι την τηλεόραση ;


O  Τόπος μας & οι Άνθρωποι

Ο Άνθρωπος είναι το κεφάλαιο και ο θησαυρός αυτής της πόλης. Πάνω σε ένα άνθρωπο η κοινωνία επενδύει εκατομμύρια ευρώ. Από την στιγμή που θα γεννηθεί, έως την στιγμή που θα μπει στην παραγωγική ζωή του. Χρήματα για να γεννηθεί στο μαιευτήριο, χρήματα για τα σχολεία, χρήματα για την τροφή του κλπ.
Αν αυτός ο άνθρωπος πεθάνει νωρίς η κοινωνία χάνει το κεφάλαιο που επένδυσε. Αν αυτός ο άνθρωπος πάθει ατύχημα τότε η κοινωνία επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο με την περίθαλψη του.
Η αναγωγή του παραδείγματος σε χρήματα γίνεται για να δείξει ότι όταν υπάρχει κοινός κουμπαράς όπως στην περίθαλψη τότε η αδιαφορία για τα κοινά αδειάζει την τσέπη όλων μας. Παράδειγμα, αν ο "γιωργάκης το τσογλάνι" τράκαρε με το μηχανάκι του και έμεινε παράλυτος, για όσα χρόνια ζήσει εμείς οι πολίτες θα πληρώνουμε την περίθαλψη του. Η περίθαλψη ενός αναπήρου κοστίζει δεκαπλάσια και είναι καθημερινή. Ο μόνος κερδισμένος είναι οι φαρμακευτικές εταιρείες που ως το πλείστον δεν είναι ελληνικές. 
Άρα για κάθε Άνθρωπο που χάνουμε λόγω της αδιαφορίας μας, κάθε μέρα τρέχει ένας ποταμός χρημάτων και πηγαίνει στις τσέπες του εξωτερικού. Αυτό λέγεται ακατάσχετη αιμορραγία ιατρικά, ή ακατάσχετη χρηματορραγία στην συγκεκριμένη περίπτωση. 


Βασικές αρχές της Προσβάσιμης Πόλης
Εργασία για Όλους
Ο Δήμος δημιουργεί νέες επιχειρήσεις και τις παραδίδει σε ανέργους. Επιβλέπει για την καλή λειτουργία τους για τα πρώτα πέντε χρόνια. Οι δημότες θα πρέπει να μάθουν να συνεργάζονται και να αφήνουν απέξω τον κακό τους εαυτό. Ο Δήμος θα δημιουργήσει δικλείδες ασφαλείας ώστε να εγγυηθεί την καλή λειτουργία των επιχειρήσεων. Οσοι θέλουν να εργαστούν θα είναι προστατευμένοι από τους λίγους που θέλουν να καταστρέψουν κοιτώντας τα μικροσυμφέροντα τους. Λογιστής, Δικηγόρος, Σύμβουλος Επιχείρησης, Ψυχολόγος θα είναι μέλη της ομάδας που θα υποστηρίζει την επιχείρηση.
Κανένας Άστεγος
Ο Δήμος ανακαινίζει παλαιές εγκαταλελειμένες οικίες και τις παραδίδει σε αστέγους. Οι άστεγοι υποστηρίζονται σε τροφή, ψυχολογική και ιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση έως ότου πατήσουν στα πόδια τους και καταφέρουν να πάρουν τον έλεγχο της ζωής τους. 
Κανένας Χωρίς Τροφή
Ο Δήμος θα διαθέσει τρόφιμα σε όσους αδυνατούν να έχουν πλήρη τροφή στο τραπέζι τους. Ταυτόχρονα ο Δήμος σε συνεργασία με Γεωπόνους θα δημιουργήσει τοπικούς λαχανόκηπους με εξελιγμένη γεωργία και θα εκπαιδεύσει τους ανθρώπους ώστε να παράγουν οι ίδιοι ένα μέρος της τροφής τους. Κάθε τετραγωνικό εντός του Δήμου θα αξιοποιηθεί ώστε η πόλη να γίνει αυτάρκης σε τρόφιμα, αλλά η τροφή να γίνει και ένα εξαγωγικό προϊόν της πόλη μας. 
Κανένας χωρίς Ρεύμα
Ο Δήμος σε συνεργασία με την ΔΕΗ θα επανασυνδέσει το ρεύμα σε όλα τα σπίτια όπου έχει κοπεί. Θα γίνει διακανονισμός των λογαριασμών και μέρος αυτών θα πληρωθεί από τον Δήμο ώστε να γίνει η επανασύνδεση. Αυτό λέγεται ανταπόδοση. Ο Δήμος θυμάται ότι οι δημότες πλήρωναν τους φόρους τους όλα τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα που βρίσκονται σε δύσκολη θέση τους βοηθάει να ξανασηκωθούν.
Ταυτόχρονα ο Δήμος θα ξεκινήσει την εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (φωτοβολταικά, ανεμογεννήτριες κλπ) σε ολόκληρη την επικράτεια του ώστε να υπάρχει κάλυψη 100% των αναγκών του Δήμου και σε επόμενη φάση η ενέργεια να καταστεί ακόμα ένα εξαγωγικό προϊόν της πόλης.
Κάνενας Χωρίς Νερό
Ο Δήμος θα επανασυνδέσει σε όλα τα σπίτια το νερό και δεν θα ξαναυπάρξει διακοπή νερού για να κανένα λόγο σε αυτό το κύριο αγαθό ζωής. Η ΔΕΥΑΜΒ θα ξαναγράψει νέους κανονισμούς με τους οποίους θα προστατεύει το νερό και θα το διαθέτει στους δημότες της πόλης. 
Θα εγκατασταθούν νέοι μετρητές και νέοι σωλήνες που θα ελέγχουν την διαρροή υδάτων καθώς θα γίνονται καθημερινά μετρήσεις από διάφορα σημεία της πόλης για την ποιότητα του νερού.
Κανένας Χωρίς Περίθαλψη
Ο Δήμος σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο και τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών θα φροντίσει να έχουν όλοι την περίθαλψη και τα φάρμακα που τους αναλογούν. Αγοράζοντας μεγαλύτερες ποσότητες φαρμάκων και πληρώνοντας μετρητά ο Δήμος θα διεκδικήσει μεγαλύτερες εκπτώσεις από τους προμηθευτές φαρμάκων και ιατρικών ειδών.  
Ταυτόχρονα, ο Δήμος γνωρίζοντας ότι η θεραπεία κοστίζει πολλαπλάσια από την πρόληψη, θα ρίξει το βάρος στην πρόληψη από νεαρή ηλικία. Ιατρικές εξετάσεις για όλο το φάσμα των ασθενειών θα γίνονται ανά εξάμηνο για όλους τους δημότες, από την παιδική ηλικία έως τα βαθιά γεράματα.
Θα δημιουργηθούν δύο νέα Νοσοκομεία και διάφορες ιατρικές εγκαταστάσεις. Στόχος είναι η 100% αυτάρκεια των δημοτών σε ιατρικές υπηρεσίες και αργότερα η δημιουργία Ιατρικού Τουρισμού ο οποίος θα γίνει ακόμα ένα εξαγωγικό προϊόν της πόλης.
 Κάνοντας χρήση Εξυπνότερων Ενοποιημένων Λύσεων θα έχουμε πολλαπλά οφέλη από τις δράσεις μας. Κάνουμε πράξη την λαική σοφία "με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια" και "Το τερπνόν, μετά του ωφελίμου". 

Το περιβάλλον & η Υγεία μας

Η ποιότητα του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ είναι καθοριστικός παράγοντας για την ΥΓΕΙΑ και την ποιότητα ζωής. Έχουν αυξηθεί οι παθήσεις που χαρακτηρίζονται ‘ασθένειες του σύγχρονου πολιτισμού’.  
Η Προσβάσιμη Πόλη μέσα από ένα ειδικό πρόγραμμα που συνδυάζει ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΥΓΕΙΑ  & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ αντιμετωπίζει συνολικά το κορυφαίο αυτό ζήτημα για το δημότη
- Δεντροφυτεύσεις στα πεζοδρόμια με καρποφόρα δέντρα 
- Δεντροφυτεύσεις των γύρω λόφων με δέντρα κτηνοτροφικής αξίας. (π.χ. ακακίες) για συγκράτηση του χώματος και αποφυγή πλημμυρών
- Δημιουργία λαχανόκηπων ενυδρειοπονικής καλλιέργειας
- Ανακατασκευή όλων των κτιρίων για ελαχιστοποίηση της μόλυνσης από καυστήρες
- Κατασκευή parking αυτοκινήτων και απελευθέρωση των υπαρχόντων θέσεων στάθμευσης. Μείωση του κόστους στάθμευσης στα 0,50 λεπτά ανά ώρα. Διαφορετικές χρεώσεις για ειδικές ομάδες πληθυσμού
- Μείωση της κίνησης των αυτοκινήτων με ταυτόχρονη αύξηση λεωφορείων, ταξί και ποδηλάτων. Το εισητήριο λεωφορείων θα μειωθεί στα 0,50 λεπτά. Ο Δήμος θα αγοράσει αρχικά 10.000 ποδήλατα μέσω των τοπικών καταστημάτων τα οποία θα διατεθούν δωρεάν στους δημότες
- Μελέτη για μελλοντική εγκατάσταση ηλεκτροκίνητου τρένου, τραμ, υπόγειου μετρό για την διακίνηση εντός του Δήμου και την σύνδεση με όμορους Δήμους
- Μελέτη για την ηλεκτροκίνηση των λεωφορείων και των ταξί

Επικοινωνία
Η Προσβάσιμη Πόλη θεωρεί ως κυρίαρχο συστατικό και δομικό στοιχείο την επιδίωξη της καλύτερης δυνατής ποιότητας σε τεχνικές υποδομές για επικοινωνίες. Βλέπει την αξιοποίηση της τεχνολογίας σε ανθρωποκεντρική βάση.
Ο Δήμος θα κατασκευάσει ένα ενιαίο δομημένο δίκτυο οπτικών ινών, ενσύρματων δικτύων, ασυρμάτων δικτύων υψηλών ταχυτήτων το οποίο θα συνδέσει όλα τα κτίρια μεταξύ τους.
Πάνω σε αυτό το δίκτυο θα υπάρξει μία ενιαία διαχείρηση για όλες τις υπηρεσίες. Από την εύρεση ελευθέρων στάθμευσης, στην επικοινωνία των πολιτών μεταξύ τους, έως την τηλεϊατρική και την παρακολούθηση ασθενών.
Το δίκτυο θα είναι διαρκώς αναβαθμίσημο και διαθέσιμο προς ενοικίαση ώστε να αποτελέσει έσοδο για τον Δήμο αλλά και εργαλείο ανάπτυξης και εργασίας για τους δημότες του.

Εκπαίδευση & Εργασία


Ο Δήμος προωθεί το πνεύμα της επιχειρηματικότητας, της ομαδικότητας, του συνεταιρισμού και του υγιούς συναγωνισμού. 
Ο Δήμος θα δημιουργήσει νέες επιχειρήσεις τύπου ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, πλήρως εξοπλισμένες τις οποίες θα παραδώσει στους δημότες που επιθυμούν να εργαστούν.
Παράδειγμα 1ο: Ο Δήμος δημιουργεί επιχείρηση παραγωγής μανιταριών. Γίνεται πρόσκληση ενδιαφέροντος και όσοι ενδιαφερθούν γίνονται μέτοχοι και συμμέτοχοι της επιχείρησης. Οι ενδιαφερόμενοι θα εκπαιδευτούν από γεωπόνους, λογιστές, νομικούς και ότι άλλο χρειαστεί ώστε η επιχείρηση να γίνει κερδοφόρα για τους ίδιους, άρα και για τον Δήμο.
Παράδειγμα 2ο: Η καθαριότητα της πόλης, σταδιακά θα αποδοθεί σε μικρές συνεταιριστικές επιχειρήσεις δημοτών οι οποίοι θα αναλαμβάνουν την καθαριότητα της πόλης. Οι αμοιβές αυτών θα είναι υψηλές καθώς αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο της καθαριότητας.
Παράδειγμα 3ο: Ο Δήμος όταν επενδύει σε μεγάλες κατασκευές θα απαιτεί από τις εταιρείες αναδόχους να δίνουν την συντήρηση και την ανάπτυξη σε μικρές συνεταιριστικές επιχειρήσεις και να εκπαιδεύουν κατάλληλα τους ενδιαφέροντες για εργασία.
Παράδειγμα 4ο: Ο Δήμος δημιουργεί Μουσείο. Το παραδίδει σε μικρή συνεταιριστική επιχείρηση δημοτών, οι οποίοι θα αναλάβουν την λειτουργία του.
Παράδειγμα 5ο: Ο Δήμος θα συνεισφέρει το 50% της επιδότησης σε άτομα που θέλουν να δημιουργήσουν την δική τους επιχείρηση, αλλά δεν έχουν τα απαιτούμενα κεφάλαια. 








* Αν κάποιος δεν επιθυμεί πλέον να εργαστεί σε μία επιχείρηση, θα διευκολύνεται η αποχώρηση του και η ένταξη του σε μία νέα δικού του ενδιαφέροντος.
Η μεγιστοποίηση της δημιουργικότητας και της ελευθερίας και η ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατίας και των εμπλοκών είναι πρώτο μέλημα του Δήμου ώστε να ανθίσει η κερδοφορία και η ευτυχία των ανθρώπων. 

Πολιτισμός, Τουρισμός & Αθλητισμός 

Η Προσβάσιμη Πόλη αντιμετωπίζει τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ και τονΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΤΑΞΙΔΙΑ & ΑΝΑΨΥΧΗ ως μια ενότητα απαραίτητη για την ουσιαστική καθημερινότητα του δημότη και κάτοικου αλλά και του επισκέπτη της περιοχής.
Για τον Αθλητισμό:
Κάθε παιδί θα πρέπει να αθλείται για να γίνει ένας υγιής ενήλικας και κάθε υγιής ενήλικας θα πρέπει να αθλείται για να έχει μία υγιής ζωή.
Ο Δήμος θα χρηματοδοτήσει:
- Πολεμική Τέχνη για κάθε παιδί. Βοηθάει στην πειθαρχία του νου και του σώματος.
- Άθλημα για κάθε παιδί. Δημιουργία Ακαδημιών Νέων για κάθε άθλημα. Ο Ολυμπιακός Βόλου και η Νίκη Βόλου μαζί με τις υπόλοιπες μικρότερες ομάδες του Δήμου θα πρέπει να απορροφήσουν όλα τα παιδιά στα αθλήματα τους. Μία ακαδημία νέων σήμερα σημαίνει ένα λιγότερο νοσοκομείο αύριο.
- Άθληση για τους ενήλικες. Ο Δήμος μέσω προγραμμάτων θα δώσει κίνητρα ώστε κάθε ενήλικας με πρόβλημα παχυσαρκίας ή μειωμένης κινητικότητας να μπορέσει να τα ξεπεράσει. 
- Άθληση για υπερήλικες. Ο Δήμος μέσω προγραμμάτων θα δώσει κίνητρα στους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας ώστε να συνεχίσουν να αθλούνται. 
Για τον Πολιτισμό:
Η "ανακάλυψη" όλων των πολιτιστικών και ιστορικών στοιχείων της περιοχής μας και η ανάδειξη τους πρώτιστα στους δημότες και κατοίκους της πόλης και κατά δεύτερον στους πολίτες του κόσμου.
Για τον Τουρισμό:
Τουρισμός είναι απλώς η εξαγωγή του πολιτισμού μας στον έξω κόσμο. Αν είμαστε ποιοτικοί και καινοτόμοι, οι υπόλοιποι πολίτες του κόσμου θα βρουν ενδιαφέρουσα την ιστορία μας και θα την επισκεφτούν. 
Αν είμαστε αδιάφοροι, κλέφτες και βρωμύλοι κανένας δεν θα ενδιαφερθεί να μας επισκεφτεί.
Ο Τουρισμός είναι η εξωτερική εμφάνιση μας και όσο βελτιώνουμε την εικόνα της πόλης μας, την νοοτροπίας μας και γινόμαστε πιο ποιοτικοί, τόσο περισσότερο θα αντανακλάται αυτό στην εξωτερική εικόνα μας που είναι ο Τουρισμός. 

Μεταφορές & Εμπόριο 

Ο Μητροπολιτικός δήμος υποδέχεται καθημερινά, στις εισόδους του, στην οδική υποδομή του αλλά και στην ψυχολογική αντοχή των δημοτών  ένα βαρύ φορτίο. Για την όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη υποδοχή της απαραίτητης αυτής κατάστασης προτίθεται να πάρει μια σειρά  μέτρων για αποτελεσματική διευθέτηση του κυκλώματος ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ­ΤΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑ, ΕΜΠΟΡΙΟ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
- Κατασκευή ενεργειακού Parking αυτοκινήτων στο λιμάνι του Βόλου χωρητικότητας 1.600 θέσεων. Μείωση του εισητηρίου στα 0,50 λεπτά ανά ώρα. Διαφορετικές χρεώσεις για καταστηματάρχες και μόνιμους κατοίκους.
- Μείωση του αστικού εισητηρίου στα 0,50 λεπτά του ευρώ. 
- Αγορά 10.000 ποδηλάτων που θα διατεθούν δωρεάν στους δημότες και ταυτόχρονα άνοιγμα επιχειρήσεων συντήρησεις ποδηλάτων. 
- Άνοιγμα όλων των χώρων στάθμευσης.
- Ηλεκτρονική διαχείριση θέσεων στάθμευσης σε ολόκληρη την πόλη.
- Προώθηση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου/λεωφορείου/φορτηγού για χρήση εντός της πόλης
- Μελέτη για την δημιουργία Τραμ/Μετρό
- Υπογειοποίηση του Περιφερειακού και αποπεράτωση του. (Επιτέλους! Ημουν νιος και γέρασα)

Oικονομία & Ενέργεια
           

Ο Μητροπολιτικός δήμος του Βόλου έχει το μερίδιό του από την εθνική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ, ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ. Η τοπική ποιοτική παραγωγή είναι προτεραιότητα για την Προσβάσιμη Πόλη.
Οικονομία:
Η οικονομία είναι κίνηση. Όσο υπάρχει κίνηση ρέει προς το άπειρο
Η οικονομία είναι εμπιστοσύνη
Η οικονομία είναι οι Νόμοι του Σπιτιού μας. (Οίκος=Σπίτι + Νόμοι)
Τα πόδια της Οικονομίας είναι η παραγωγή
Η έλλειψη εμπιστοσύνης, η ακινησία χρήματος, η αναρχία, η μηδενική παραγωγή οδηγούν στην χρεοκοπία!
Ενέργεια: 
Πετρέλαιο ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να παράγουμε
Βενζίνη ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να παράγουμε
Φυσικό Αέριο ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να παράγουμε
ΜΠΟΡΟΥΜΕ να παράγουμε ηλεκτρική ενέργεια από φωτοβολταικά, ανεμογεννήτριες, ατμό και άλλες φυσικές πηγές που δεν μολύνουν το περιβάλλον.
Ο Δήμος θα εκμεταλευτεί κάθε τετραγωνικό που βλέπει ο ήλιος και το φυσάει ο άνεμος.
Η χρήση και η αυτάρκεια σε ηλεκτρική ενέργεια θα δώσει την δυνατότητα να μετατραπούν τα σημερινά λεωφορεία/ταξί/φορτηγά/αυτοκίνητα σε ηλεκτρικά και να ελαττώσουν τα έξοδα του Δήμου και των δημοτών σε βενζίνη, πετρέλαιο, αέριο που είμαστε αναγκασμένοι να εισάγουμε.

Χωροταξία & Δημόσια Έργα 

Η πόλη του Βόλου είναι ένα ενεργοβόρο τέρας που καταπίνει καθημερινά τεράστιες ποσότητες πετρελαίου, βενζίνης, φυσικού αερίου, καυσόξυλων τα οποία εισάγουμε από ξένες χώρες.
Ο Δήμος θα ξεκινήσει την ανοικοδόμηση όλων των κτιρίων της πόλης με τις τελευταίες προδιαγραφές (LEED v4) ώστε να καταστούν μηδενικής κατανάλωσης και ταυτόχρονα να παράγουν την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται η πόλη.
Ο Δήμος θα δημιουργήσει επισκέψιμο υπόγειο δομημένο δίκτυο πόσιμου νερού, αποχέτευσης, ομβρίων υδάτων, σκουπιδιών, πεπιεσμένου αέρα, ηλεκτρικού ρεύματος, οπτικών ινών.
Αν και φαίνεται γιγαντιαίο και απίστευτο αυτό το έργο τελικά είναι μικρό συγκρινόμενο με την ετήσια κατανάλωση καυσίμων ολόκληρης της πόλης. 

Ανάπτυξη Υπαίθρου 

Με την μετατροπή του αστικού δήμου σε Μητροπολιτικό οι μεγαλύτερες αλλαγές γίνονται στους τομείς της ΓΕΩΡΓΙΑΣ, της ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ, της ΑΛΙΕΙΑΣ και των ΔΑΣΩΝ.
Τώρα σοβαρά υπολογίσιμες εκτάσεις απαιτούν την κοινωνική και επιστημονική προσοχή της δημοτικής αρχής για μια σειρά λόγους κοινωνικού χαρακτήρα.
Η Προσβάσιμη Πόλη έχει πλήρη επίγνωση των υποχρεώσεών της απέναντι στη νέα πραγματικότητα αλλά ταυτόχρονα διαβλέπει σημαντικές προοπτικές από την επέκταση αυτή.
ΓΕΩΡΓΙΑ
  • Αποκέντρωση
  • Αστικού τύπου γεωργική παραγωγή + ιχθυοκαλλιέργεια
  • Υδροπονία
  • Ενίσχυση παραδοσιακής γεωργίας και καλλιέργειας θεραπευτικών & αρωματικών φυτών
  • Δημοτικοί κήποι & λαχανόκηποι
  • Συνεργασία με εξωτερικό.
ΚΤΗΝΟ-ΤΡΟΦΙΑ
ΑΛΙΕΙΑ
  • Αποκέντρωση.
  • Όχι σε αστικές περιοχές
  • Φροντίδα για δραστηριότητες περιαστικών περιοχών.
  • Δημοτικός θαλάσσιος χώρος: Συνεργασία με εξωτερικό για μεταφορά τεχνογνωσίας.
  • Διακίνηση ψαριών, ιχθυόσκαλα.
 ΔΑΣΗ







  • Αναδάσωση - μόνο εφόσον συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις και δυνατότητες
  • Πυρανίχνευση – δασοπυρόσβεση: Συνεργασία με εξωτερικό
  • Ενίσχυση με δημιουργία πρότυπης έφιπ­πης ομάδας αντιπυρικής επιτή­ρη­σης που συνδυάζεται και με ενίσχυση ξεχωριστής δραστηριότητας θεματικού τουρισμού.


ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΑΚΟΜΗ;

 Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ 

ΗΛΙΑΣ ΖΑΡΚΑΔΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου