ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ζάκυνθος και καρναβάλι όμορφα θα' ναι και πάλι!



Μια μεγάλη γιορτή γεμάτη χρώμα, μουσική, χορό και αμείωτο κέφι έχει ξεκινήσει ήδη στο όμορφο νησί της Ζακύνθου, όπου οι ξεχωριστές ζακυνθινές παραδόσεις και οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα.

Με μεγάλη παράδοση στη μουσική, το τραγούδι και την ποίηση, η Ζάκυνθος διοργανώνει και φέτος ένα καρναβάλι "ύμνο" στη διασκέδαση!
Η Καρναβαλική Ποδηλατάδα από την πλατεία Σολωμού ως το Μουζάκι συγκέντρωσε και φέτος εκατοντάδες λάτρεις των σπορ, ενώ και η παρέλαση των μικρών καρναβαλιστών ( Piccolo Καρναβάλι) ξεσήκωσε τα πλήθη.
Μεταξύ άλλων η πόλη και τα χωριά του νησιού έχουν πλημμυρίσει με Ομιλιές, ένα σπάνιο θεατρικό είδος που συνδυάζει το Κρητικό θέατρο και την Comedia dell Arte, Μπαγόρδες, λαϊκά γλέντια με φαγητό, κρασί, χορούς και τραγούδια, Καντάδες, που εξυμνούν τον έρωτα και Αρέκιες, δηλαδή τραγούδια που τραγουδιούνται εξ ακοής, χωρίς μουσικό τονισμό.
Τα τελευταία χρόνια στην Πλατεία Σολωμού στήνεται η Καρναβαλούπολη, ο “παράδεισος” των μικρών και μεγάλων φίλων του Καρναβαλιού. Οι μικροί καρναβαλιστές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εργαστήρια με αποκριάτικες κατασκευές, να φτιάξουν μάσκες, χαρταετούς και καπέλα και να διακοσμήσουν τα πρόσωπα τους με face painting!
Η μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση, με αρχηγό τον Βασιλιά Καρνάβαλο, θα πραγματοποιηθεί στις 02/03, την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, ενώ το ξέφρενο καρναβάλι θα ολοκληρωθεί το βράδυ της ίδιας ημέρας με το Povero Καρναβάλι – Κηδεία της Μάσκας όπου οι καρναβαλιστές θα συνοδεύσουν το Βασιλιά Καρνάβαλο στην… “τελευταία του κατοικία”. Όσο τρελή ήταν η ζωή του, άλλο τόσο θα είναι και η κηδεία του.Πρόκειται για μια ιδιαίτερα διασκεδαστική αναπαράσταση – παρωδία κηδείας με πολύ γέλιο και απερίγραπτη εξέλιξη.
Με καρναβαλική διάθεση η Ζάκυνθος
Ξεχωριστές θα είναι και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Καθαρά Δευτέρα σε διάφορα χωριά της Ζακύνθου.


news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου