ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ένα ακόλαστο φεστιβάλ σοκολάτας !!!!!

Όταν ακούς τη φράση "Φεστιβάλ Σοκολάτας" δεν χρειάζεται και πολλή φαντασία για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται. Όμως όταν μιλάμε για γλυκά, μια hands-on εμπειρία είναι πάντα προτιμότερη.
Ήταν ίσως τα πιο γλυκά ΠΣΚ του χειμώνα (14-16/02 και 21-23/02). Ήμασταν που ήμασταν chococholics, ήρθε και το "Chocolating 2014" να μας αποτελειώσει.
Φτάσαμε λοιπόν στον Αστέρα Βουλιαγμένης, και στο Astir Palace.  Εκεί, στο εστιατόριο Grill Room του ξενοδοχείου Arion Resort & Spa,  βρήκαμε τον σοκολατένιο δάσκαλό μας.
Και λέω δάσκαλο γιατί με το καλημέρα, μάθαμε αναλυτικά για το πώς από τον καρπό κακάο γεννιέται η λατρεμένη σοκολάτα, στους πόσους βαθμούς λιώνει σωστά αλλά και όσα δεν γνωρίζαμε για τα τρία διαφορετικά είδη που υπάρχουν.
(ένα από τα σοκολατένια δημιουργήματα της αίθουσας)
Μάθημα τέλος, ώρα για δοκιμές.  Οι σοκολατένιες συνταγές και οι λιχουδιές  ήταν φτιαγμένες από τις εξαιρετικές σοκολάτες Valrhona, κάτι που δυσκόλευσε ιδιαίτερα την αυτοσυγκράτησή μας. Ο κόσμος που πηγαινοερχόνταν με γεμάτα πιάτα από γλυκάκια και φρούτα - τα τελευταία βουτηγμένα σε σοκολάτα φυσικά- δεν άφηνε περιθώρια αμφιβολίας. Έπρεπε να τα δοκιμάσουμε όλα.
Σιντριβάνια σοκολάτας, γλυκά χωρίς ζάχαρη, με στέβια, ακόμη και τσάι, όλα μπροστά μας, έτοιμα για κατανάλωση.
(το βατραχάκι δεν μας έπεισε να το λυπηθούμε)
(σοκολατένιο μους με στέβια)
Τι μπράουνις με καραμέλα βουτύρου,τι φινανσιέ με βανίλια και καρδιά σοκολάτας, τι τάρτα σοκολάτας με στέβια, τι τρουφάκια σοκολάτας Valrhona. Αφήσαμε τις θερμιδομετρικές ενοχές κατά μέρος και παραδώσαμε τα όπλα.
Ευτυχώς άκουσα τον ειδήμων Τάσο Αντωνίου  που ήταν εκεί και δοκίμασα και την -όχι σοκολατένια αλλά υπέροχη- παραδοσιακή πορτοκαλόπιτα με αφρό μαστίχας.
Ένα από τα καλύτερα κομμάτια ήταν και η κουζίνα ζαχαροπλαστικής.  Εκεί, οι chefs Φραντζέσκος Σώζος από τον Αστέρα Βουλιαγμένης, ο Δημήτρης Χρονόπουλος από τη Valrhona  και οι υπόλοιποι μαέστροι της σοκολάτας, την έλιωναν και την στόλιζαν είτε με μπαχαρικά και με τσίλι, είτε με ξηρούς καρπούς, για τα μάτια μας και μόνο.
Χώρος στο στομάχι δεν υπήρχε, αλλά ένα ζεστό σοκολατένιο ρόφημα το τιμήσαμε.
Ραντεβού το 2015.


cosmo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου