H Εβίτα Παπαχαραλάμπους μας προτείνει ενά παγωτό με γεύση καραμέλα.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε, παράλληλα ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος, μόλις η ζάχαρη καραμελώσει και πάρει σκούρο χρυσαφί χρώμα χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε προσεχτικά το μίγμα του γάλακτος λίγο-λίγο ανακατεύοντας.
Ανακατεύουμε έως ότου λιώσει τελείως η καραμέλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε τους κρόκους και χτυπάμε μέχρι ν΄αφρατέψουν, περίπου 5 λεπτά σε γρήγορη ταχύτητα. Προσθέτουμε στους κρόκους το μίγμα του γάλακτος και ρίχνουμε σε καθαρή κατσαρόλα. Ανακατεύουμε το μίγμα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά με ξύλινη σπάτουλα εως ότου δέσει (να καλύπτει τη σπάτουλα όταν το σηκώνουμε).
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε σε μεταλλικό μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται με το μίγμα. Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 1 ώρα. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και προσθέτουμε την παχύρευστη κρέμα στο μίγμα, ομογενοποιούμε με μία μαρίζ και τοποθετούμε στην κατάψυξη γιά 1 ώρα.
Ανακατεύουμε έως ότου λιώσει τελείως η καραμέλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε τους κρόκους και χτυπάμε μέχρι ν΄αφρατέψουν, περίπου 5 λεπτά σε γρήγορη ταχύτητα. Προσθέτουμε στους κρόκους το μίγμα του γάλακτος και ρίχνουμε σε καθαρή κατσαρόλα. Ανακατεύουμε το μίγμα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά με ξύλινη σπάτουλα εως ότου δέσει (να καλύπτει τη σπάτουλα όταν το σηκώνουμε).
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε σε μεταλλικό μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται με το μίγμα. Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 1 ώρα. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και προσθέτουμε την παχύρευστη κρέμα στο μίγμα, ομογενοποιούμε με μία μαρίζ και τοποθετούμε στην κατάψυξη γιά 1 ώρα.
Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη, μ΄ένα κουτάλι σπάμε χοντρά κομματια και μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε με το φτερό και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες
Γιά τη σοκολάτα
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου