ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Νηστίσιμο ρολό σοκολάτας με χαλβά!

Ρολό σοκολάτας με χαλβά

Υλικά

Κουβερτούρα 250 γρ
Χαλβάς σιμιγδαλένιος 150 γρ
Κακάο 10 γρ
Ταχίνι 3 κουταλιές της σούπας
Πορτοκάλι 1 τεμ χυμό και ξύσμα
Αμύγδαλα 15 τεμ χωρίς φλούδα καβουρδισμένα

Οδηγίες

Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την λιώνουμε με την διαδικασία μπεν μαρί. Προσθέτουμε τον χαλβά σε κομματάκια, το κακάο,τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το ταχίνι,τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί να αναμειχθούν πολύ καλά. Στρώνουμε  λαδόκολλα σε μια επιφάνεια κι αδειάζουμε το μείγμα μας μέσα (στενόμακρα) και με την βοήθεια της λαδόκολλας το τυλίγουμε σε ρολό. Στρίβουμε τις άκρες σαν καραμέλα και το βάζουμε στην συντήρηση για 2-3 ώρες. Αφαιρούμε με προσοχή την λαδόκολλα, το τοποθετούμε σε πιατέλα, κόβουμε σε φέτες κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

*Μπορούμε πριν το σερβίρουμε να πασπαλίσουμε με χοντροκομμένα αμύγδαλα καβουρδισμένα.

*Συντηρείται στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου