Ένα υπέροχο πιάτο εξαιρετικής νοστιμιάς. Η λεπτομέρεια που θα κάνει τη διαφορά στη συγκεκριμένη συνταγή είναι η ξανθιά μπίρα που θα δώσει ξεχωριστή νότα στη σάλτσα σας....
Υλικά
1 κιλό μπακαλιάρο παστό, ξαρμυρισμένο, σε μερίδες
½ φλιτζάνι μπίρα Pils Hellas
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
3 φύλλα δάφνης
¾ φλιτζανιού σταφίδα μαύρη
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 2-3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και τη δάφνη, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε την μπίρα και αφήνετε να εξατμιστεί.
Ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύετε. Προσθέτετε στο τηγάνι και τα ντοματάκια κονκασέ, τις σταφίδες, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το φαγητό να πάρει μια βράση.
Σε ένα ταψάκι, στρώνετε τις φέτες του μπακαλιάρου, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και από πάνω μοιράζετε τη σάλτσα. Ψήνετε τον μπακαλιάρο στον φούρνο, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Tips
Αν θέλετε το φαγητό να βγει ακόμη πιο ζουμερό, σκεπάζετε την επιφάνεια του ταψιού με φέτες φρέσκιας ντομάτας που θα αλατίσετε ελαφρά.
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου