Συστατικά
- 1 κιλό σοκολάτα κουβερτούρα
- 150 γρ κάσιους (χοντροσπασμένα)
- 150 γρ αποξηραμένα cranberries (χοντροκομμένα)
- 150 γρ αποξηραμένο ανανά ή βερίκοκα (χοντροκομμένα)
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: Κατσαρόλα, λεκάνη, φόρμες σιλικόνης της αρεσκείας μας για σοκολατάκια, ξυλάκια για σοκολατάκια, ίσιο μαχαίρι, προαιρετικά θερμόμετρο για τρόφιμα, πλάστης.
Οδηγίες
- 1.Κόβουμε την μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια και τοποθετούμε σε μπεν-μαρί ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
- 2.Μόλις η μαύρη σοκολάτα φτάσει περίπου τους 40 C (να είναι δηλαδή λίγο πιο ζεστή από το δάχτυλο του χεριού), αποσύρουμε από τη φωτιά το μπεν-μαρί και ανακατεύουμε με την κουτάλα συνεχώς μέχρι να πέσει η θερμοκρασία στους 29 C (ή να τη δοκιμάσουμε στα χείλη και να αισθανθούμε ότι η σοκολάτα μας είναι κρύα αλλά ρευστή). Για μεγαλύτερη ακρίβεια στις μετρήσεις των θερμοκρασιών, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα θερμόμετρο για τρόφιμα.
- 3.Άμεσα ρίχνουμε την λιωμένη μαύρη σοκολάτα μέσα στις φόρμες σιλικόνης της αρεσκείας μας και την αφήνουμε για 2 λεπτά.
- 4.Προσθέτουμε σε όλη την επιφάνεια τα κάσιους (χοντροσπασμένα με ένα πλάστη), τα αποξηραμένα cranberries (χοντροκομμένα με ένα μαχαίρι) και τον αποξηραμένο ανανά ή βερίκοκα (χοντροκομμένα και αυτά με ένα μαχαίρι).
- 5.Πριν να σταθεροποιηθεί η μαύρη σοκολάτα μέσα στις φόρμες σιλικόνης τοποθετούμε και τα ξυλάκια για τα γλειφιτζούρια, και προσέχουμε να καλύπτονται πλήρως από την σοκολάτα.
- 6.Αφήνουμε να κρυώσει η μαύρη σοκολάτα και να σταθεροποιηθεί πολύ καλά για 30 λεπτά περίπου (προαιρετικά τοποθετούμε τις φόρμες στο ψυγείο) και ξεφορμάρουμε από τις φόρμες σιλικόνης.
- Μερίδες : 18
- Έτοιμο σε : 60 Λεπτά
- Πιάτο :Γλυκά, Επιδόρπιο
- Είδος Συνταγής :Συνταγή chef
- Συστατικά :ανανάς, βερίκοκο, κάσιους, κράνμπερυ, σοκολάτα κουβερτούρα
Σχετικά με το Σεφ
Μιχάλης Σαράβας
Έχει τελειώσει τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ανάβυσσο με την ειδικότητα του τεχνίτη ζαχαροπλάστη και αρτοποιού. Έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στο ecole ferrandi (Γαλλία-Παρίσι), επίσης στην ειδικότητα του τεχνίτη ζαχαροπλάστη και αρτοποιού. Είχε ιδιόκτητη επιχείρηση (ζαχαροπλαστείο) για 12 χρόνια. Έχει εργαστεί για αρκετά χρόνια σε διάφορες επιχειρήσεις ζαχαροπλαστικής και ξενοδοχεία. Παράλληλα υπήρξε εκπαιδευτής στη δημόσια Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ανάβυσσο, καθώς και σε ιδιωτικά ΙΕΚ. Είναι συγγραφέας 3 επαγγελματικών βιβλίων ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας και πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων ΕΟΠΠΕΠ. Τα τελευταία χρόνια είναι εκπαιδευτής σε ιδιωτικό ΙΕΚ και στις σχολές του ΟΑΕΔ.
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου