ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Γυναίκες κυνηγοί!

Τα τελευταία χρόνια αρκετές γυναίκες κάτοικοι μεγάλων αστικών κέντρων ελκύονται από την κυνηγετική διαδικασία.

Κάποιες γυναίκες αποφάσισαν να βγάλουν άδεια θήρας λόγω οικογενειακής παράδοσης (επειδή μέλη της οικογένειας είναι κυνηγοί). Κάποιες έβγαλαν άδεια επειδή αυτό ήταν απαραίτητο συμπλήρωμα στην ........
...... επαγγελματική τους δραστηριότητα (π.χ. αν διευθύνουν αγροκτήματα στα οποία ασκείται κυνήγι ή οργανώνουν κυνηγετικές εκδρομές ή συμμετέχουν σε κυνήγια ως οδηγοί σκύλων, εκτρέφουν ή εκπαιδεύουν σκύλους κ.ο.κ).

Ορισμένες, είτε κατάγονται από οικογένεια με κυνηγούς είτε όχι, περνάνε όλη την εκπαιδευτική διαδικασία γιατί απλά θέλουν να συμμετέχουν στο κυνήγι μαζί με τον σύζυγο τους φίλους ή τα παιδιά τους.
Και φυσικά υπάρχουν και κάποιες γυναίκες που θεωρούν «χειραφέτηση» το να έχουν τη δική τους άδεια θήρας και να μην ακολουθούν μόνο (ως βοηθοί - οδηγοί σκύλων) τους άνδρες στους κυνηγότοπους. Στο συνολικό ποσοστό του 10% υπάρχουν και πολλές κυρίες που παραδοσιακά δεν είχαν κάποια επαφή με το κυνήγι. Τα τελευταία χρόνια αρκετές γυναίκες κάτοικοι μεγάλων αστικών κέντρων ελκύονται από την κυνηγετική διαδικασία, επειδή τους παρέχει την ευκαιρία ή την αφορμή να βγουν στο ύπαιθρο και να συμμετάσχουν ενεργητικά στη διαχείριση της άγριας ζωής.
Οι περισσότερες κυνηγούν με σκύλο. Σημαντικό όμως είναι και ποσοστό των γυναικών κυνηγών που δεν έχει σκύλο αλλά ενδιαφέρεται για τη θήρευση οπληφόρων (ελαφιών, ζαρκαδιών) αλλά και αγριόχοιρων.
Σε αυτό το είδος κυνηγίου, όπως οι ίδιες δηλώνουν, το να καταφέρουν να μην μπορούν να μετακινήσουν έναν θηρευμένο κάπρο είναι αμελητέα λεπτομέρεια. Εκεί που δεν έχουν την απαραίτητη σωματική δύναμη, θα βοηθήσουν και άλλοι από τη συντροφιά.
H άμεση καταβολή
Το γεγονός ότι αντέχουν τις δύσκολες συνθήκες (κρύο, πολύωρη αναμονή σε καρτέρια, αντοχή σε δύσκολες καιρικές συνθήκες ή στα τσιμπήματα ενοχλητικών εντόμων κ.λπ.) τους δίνει αυτοπεποίθηση. Τους ενδιαφέρει να έχουν πετυχημένες βολές. Το ζητούμενο σε μια κυνηγετική έξοδο είναι η άμεση καταβολή του θηράματος.
«Η ιδανική βολή είναι να πετύχεις το θήραμα με μία βολή σε σωστό σημείο και αυτό να καταβληθεί ακαριαία, σαν να μην έχει προλάβει να ακούσει τον ήχο της τουφεκιάς» είχε τονίσει μια κυνηγός σε συνέντευξη σε ΜΜΕ της Γερμανίας.
Παρότι οι άνδρες και οι γυναίκες διδάσκονται τα ίδια πράγματα στο «σχολείο των κυνηγών», όταν αποφοιτήσουν δεν ενδιαφέρονται στον ίδιο βαθμό για όπλα, φυσίγγια ή τις κυνηγετικές επιτυχίες. Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης το 2011, οι άνδρες κυνηγοί ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την αισθητική ή τα τεχνικά χαρακτηριστικά των όπλων, για τις προδιαγραφές πυρομαχικών, τα τρόπαια, την κοινωνική πλευρά του κυνηγιού κ.λπ., και φυσικά για το θηρευτικό αποτέλεσμα.
Οι γυναίκες θεωρούν σημαντικό κίνητρο τη συνεργασία με τον σκύλο, την ενεργό συμμετοχή στη διαχείριση άγριων ειδών και του αγροπεριβάλλοντος και τις εξόδους στο ύπαιθρο για αναψυχή, με παράλληλη εξασφάλιση υγιεινής τροφής.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου