Για το κανταϊφι θα χρειαστούμε
200 γρ κανταϊφι
50 γρ μαλακή μαργαρίνη
Για το σιρόπι θα χρειαστούμε
100 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
100 γρ νερό
Για το cremeux σοκολάτας θα χρειαστούμε
400 γρ γάλα αμυγδάλου
20 γρ κακάο ΙΟΝ
50 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
100 γρ γάλα αμυγδάλου
40 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
25 γρ corn flour
50 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ (λιωμένη σε μπεν-μαρί)
Θα χρειαστούμε επιπλέον: Κατσαρόλα, σύρμα, λεκάνη.
Οδηγίες
1. Για το κανταΐφι : Τρίβουμε με τα δύο χέρια τα 200 γρ κανταΐφι έτσι ώστε να γίνει πιο αφράτο. Στην συνέχεια τοποθετούμε το κανταΐφι σε ένα ταψάκι της αρεσκείας μας και γεμίζουμε όλη την εσωτερική επιφάνεια του. Το αφήνουμε να στεγνώσει για 20 λεπτά περίπου. Ζεσταίνουμε την μαλακή μαργαρίνη και την λιώνουμε. Απλώνουμε το λιωμένο βούτυρο σε όλη την επιφάνεια του κανταϊφιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 10 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσό – καφετί χρώμα. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
2. Για το σιρόπι : Μέσα σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 2 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά και όπως είναι καυτό σιροπιάζουμε το κανταΐφι. Το αφήνουμε για 30 λεπτά περίπου να τραβήξει το σιρόπι καλά και να κρυώσει.
3. Για το cremeux σοκολάτας : Τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα τα 400 γρ γάλα αμυγδάλου, τα 20 γρ κακάο ΙΟΝ και τα 50 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική και ανακατεύουμε με ένα σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ζεσταθεί το γάλα πολύ καλά.
4. Ταυτόχρονα ανακατεύουμε μέσα σε μια λεκάνη τα 100 γρ γάλα αμυγδάλου, τα 40 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική και τα 25 γρ corn flour μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
5. Ρίχνουμε τα υλικά της λεκάνης μέσα στα υλικά της κατσαρόλας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
6. Μόλις σχεδόν έχει πήξει το cremeux προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα τα 50 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ λιωμένη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως με τα υπόλοιπα υλικά.
7. Μόλις το cremeux πήξει σερβίρουμε άμεσα στο ταψάκι που βρίσκεται το σιροπιασμένο κανταΐφι. Τοποθετούμε για 30 λεπτά στην κατάψυξη.
8. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με ξηρό καρπό της αρεσκείας μας.
Μερίδες : 2
Έτοιμο σε : 30 Λεπτά
Πιάτο :Γλυκά, Επιδόρπιο
Είδος Συνταγής :Συνταγή chef
Συστατικά :γάλα αμυγδάλου, καταϊφι, Κορν φλάουερ, κρυσταλλική ζάχαρη, μαργαρίνη, σοκολάτα κουβερτούρα
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου