ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Η φοβερή ζώνη του Άδη στους ωκεανούς!


Αποτέλεσμα εικόνας για ωκεανοί


Ειρηνικός, Ατλαντικός Ινδικός, Ανταρκτικός και Αρκτικός. Οι ωκεανοί καλύπτουν σχεδόν τα τρία τέταρτα (71%) της επιφάνειας της γης και περιέχουν το 97% του νερού και το 90% των ηφαιστείων. Θέλετε να μάθετε .....
...... πόσο είναι το βάθος των ωκεανών και τι συναντάμε ανά κλίμακα βάθους; 


Σύμφωνα με βίντεο από το Business Insider, οι γαλάζιες φάλαινες συνήθως κυνηγούν σε βάθος 91 μέτρων. Το 1960, το αμερικανικό υποβρύχιο USS Triton ολοκλήρωσε τον πρώτο υποβρύχιο περίπλου της Γης,-σύμφωνα με τα στοιχεία καταδύθηκε στα περίπου 213 μέτρα. Τον Ιούνιο του 2012, ο ελεύθερος δύτης Herbert Nitsch βούτηξε στα νερά και έφτασε σε βάθος που μάλλον κανένας άνθρωπος δεν έχει φτάσει: στα 253,2 μέτρα, σπάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ. Στο σημείο αυτό, η πίεση είναι 26 φορές μεγαλύτερη από αυτή της επιφάνειας της γης, ικανής να συνθλίψει τους ανθρώπινους πνεύμονες. Οι φάλαινες όμως τα καταφέρνουν και βουτούν ακόμα και σε βάθος 500 μέτρων ώστε να κυνηγήσουν και να τραφούν με γιγαντιαία καλαμάρια. 

Στα 732 μέτρα, καταδύονται πυρηνικά υποβρύχια, στα 1000 μέτρα δε διεισδύει το φως του ήλιου- από αυτό το σημείο και κάτω επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι. Στα 2282 μέτρα ζουν ορισμένα παράξενα πλάσματα που καταφέρνουν και επιβιώνουν σε παγωμένες περιοχές. Στα 3000 μέτρα, κολυμπά ένα σπάνιο είδος φάλαινας της αποκαλούμενης «beaked whale» και λίγο πιο κάτω, υπάρχει το ναυάγιο του Τιτανικού που παραμένει στο βυθό, σπασμένο στα δύο, όπου σταδιακά αποσυντιθέμενο σε βάθος 3.784 μέτρων. Η πίεση εδώ είναι 378 φορές μεγαλύτερη από αυτή της επιφάνειας της γης, αλλά εντούτοις υπάρχει ζωή μιας και εδώ κατοικούν ορισμένα αλλόκοτα πλάσματα. Η έναρξη της ζώνης του Άδη, ξεκινά από το βάθος των 6000 μέτρων και θεωρητικά καταλήγει σε βάθος 11.000 μέτρα, δηλαδή το μέγιστο του παγκόσμιου ωκεανού. Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου