ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Τα καλύτερα smartphones μέχρι €250!


 cheap smartphone

Ποιός είπε ότι χρειάζεστε μια περιουσία για να αποκτήσετε ένα καλό smartphone υψηλών προδιαγραφών;
Οι τιμές έχουν πάρει την κατιούσα, ειδικά από τότε που άρχισε η «επέλαση» των Κινέζων στην ευρωπαϊκή αγορά...εμείς τα λέγαμε! Όσοι ακούσατε και δεν ξοδέψατε εκατοντάδες ευρώ για νέα συσκευή πρόσφατα, τώρα μπορείτε να αποκτήσετε smartphone αξιώσεων με πολύ λιγότερα χρήματα. Όσοι δεν έχετε smartphone (από ποιό πλανήτη κατεβήκατε;), έχετε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνετε την
αρχή, με σχεδόν διψήφιο budget!Σε κάθε περίπτωση, ο οδηγός που ακολουθεί είναι για εσάς!
Προτού συνεχίσουμε, να τονίσουμε δύο πράγματα: Πρώτον, αφήσαμε εκτός λίστας τις συσκευές που κοστίζουν κάτω από €100, καθώς έχουν πολύ βασικές δυνατότητες και περισσότερο θα σας δυσκολέψουν τη ζωή, παρά θα τη διευκολύνουν, αν και ομολογουμένως η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με 1-2 χρόνια πριν. Ακόμη κι αν θέλετε ένα smartphone για κάποιο μέλος της οικογένειάς σας ή φίλο που δεν έχει πρότερη εμπειρία, καλύτερα να δώσετε λίγο πάνω από €100 για μια συσκευή που δε θα του δημιουργήσει...τραυματικές εμπειρίες.
cheap smartphones (2)
Δεύτερον, οι τιμές κάποιων συσκευών πάνω από τα €200 δεν είναι οι «επίσημες» προτεινόμενες τιμές λιανικής, καθώς αυτές είναι σημαντικά υψηλότερες σε πολλές περιπτώσεις. Ωστόσο, είναιαληθινές τιμές που επικρατούν σε καταστήματα της αγοράς, τα οποία μπορείτε πανεύκολα να βρείτε με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο.
Ας ξεκινήσουμε!

Τα «φθηνά» (€100-150)

Μια κατηγορία που ενδιαφέρει αρκετούς χρήστες, αυτή των smartphones λίγο πάνω από τα €100. Είναι ένα ποσό που οι περισσότεροι μπορούν να διαθέσουν για μια συσκευή που χρειάζονται κάθε μέρα, αλλά χωρίς να έχουν τρομερές απαιτήσεις.
Εδώ θα βρούμε οθόνες 4,5-5 ιντσών συνήθως, μέτριας ανάλυσηςτετραπύρηνο επεξεργαστή στο 1,2-1,4GHz, 1GB μνήμης RAM και κάμερες των 5-8 MPixel (ή αντίστοιχων δυνατοτήτων αλλά με περισσότερα MPixels). Σε όλες υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης microSD κάρτας, ενώ ελάχιστες υποστηρίζουν 4G δίκτυα. Οι επιδόσεις τους είναι αρκετές για τους περισσότερους, όποια εφαρμογή και αν τρέξετε, εκτός από βαριά 3D games και αντίστοιχες. Οι κάμερες κάνουν λήψη συνηθως 720p video και φωτογραφιών μέτριας προς καλής ποιότητας, ενώ στη συνδεσιμότηταπεριλαμβάνονται τα βασικά: Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS, ραδιόφωνο. Η μπαταρία τους κυμαίνεται σεμέτρια επίπεδα, κοντά στα 2.000mAh, ικανή να τους προσφέρει 4-5 ώρες διαρκούς χρήσης (οθόνη ανοικτή) χωρίς φόρτιση.
Πρόκειται για «παρεξηγημένες» συσκευές αφού πολλοί τις αποφεύγουν, αλλά εν τέλει το επίπεδό τους έχει ανέβει σημαντικά τον τελευταίο καιρό, οπότε θεωρούνται «τίμιες» επιλογές.

Motorola Moto E (από €110)

Motorola-Moto-E

Nokia Lumia 630 (από €110)

nokia-lumia-630

LG L70 (από €135)
lg l70


ZTE Blade L2 (από €142)

zte-blade-l2

Vodafone Smart 4 Turbo (€149)

vodafone_Smart-4-turbo

Τα “best sellers” (€150-200)

Η ονομασία της κατηγορίας δεν είναι τυχαία. Πρόκειται για το πεδίο που υπάρχει η μεγαλύτερη «κινητικότητα» στην αγορά, με ένα τεράστιο κομμάτι χρηστών να ψάχνει κινητά σε αυτό το εύρος τιμών. Επιπλέον, εδώ θα βρείτε συσκευές άξιες να αποτελέσουν ένα καθημερινό πολυ-εργαλείο διαφόρων δυνατοτήτων, χωρίς να ξεφύγετε από πλευράς budget. Είναι οι πιό συμφέρουσες επιλογές και τις συστήνουμε!
Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών δεν αλλάζουν πολλά σε σχέση με την προηγούμενη κατηγορία. Έχουμε σαφώς περισσότερες συσκευές με υποστήριξη 4G, κάποιες έχουν πάνω από 1GB RAM, καλύτερες κάμερες και γενικότερα δε γίνονται «εκπτώσεις» στην ποιότητα κατασκευής και του εξοπλισμού. Εδώ θα βρούμε και τα πρώτα “minis”, δηλαδή τις μικρότερες εκδόσεις των κορυφαίων συσκευών, που δανείζονται πολλά χαρακτηριστικά (σε επίπεδο κατασκευής και software) από τις high-end ναυαρχίδες και τα οποία συνήθως αποτελούν πολύ καλές επιλογές. Επίσης βρίσκουμε κάπως μεγαλύτερες μπαταρίες και αυτονομία, αλλά και μεγάλες οθόνες με καλύτερη ανάλυση (720p).
Αν ψάχνετε μια συσκευή σχετικά οικονομική αλλά που να μη σας περιορίζει σχεδόν σε κανένα τομέα, τότε βρίσκεστε στο σωστό σημείο. Και πάλι προτιμάμε τα «επώνυμα», αλλά υπάρχουν και νέες παίκτες στην αγορά με εξαιρετικές προτάσεις στα “best-sellers”.

LG G2 mini (από €152)

g2 mini

Motorola Moto G 2014 (από €175)

Motorola-New-Moto-G

Samsung Galaxy S4 mini (από €187)

samsung-galaxy-s4-mini-I9190-1

Lenovo A859 (€199)

Lenovo-A859

Τα “mid-rangers” (€200-250)

Όχι, καμία σχέση με τους Power Rangers…εδώ έχουμε συσκευές που ξεπερνούν το ψυχολογικό όριο των €200, αλλά και πάλι μπορεί να τα σηκώσει η τσέπη πολλών χρηστών που θέλουν το «κάτι παραπάνω», χωρίς να ξοδέψουν παράλογα ποσά. Η κατηγορία αυτή αναμένεται να γνωρίσει «έκρηξη» τους επόμενους μήνες, αφού πολλά αξιόλογα μοντέλα θα εισχωρήσουν σε αυτήν, πέφτοντας από τις μεγαλύτερες κατηγορίες. Κυριαρχούν οι μεγάλες οθόνες (5-6”) μεπολύ καλή απεικόνιση και ξεφεύγουμε από τους MediaTek επεξεργαστές, πηγαίνοντας στους καλύτερους της Qualcomm. Η RAM και πάλι στο 1GB αλλά η συνδεσιμότητα σε πολύ καλά επίπεδα, όπως και η αυτονομία. Επίσης έχουμε ακόμη καλύτερες κάμερες (από πλευρές ποιότητας λήψεων), βελτιωμένη απόδοση ήχου και πολύ ποιοτική κατασκευή. Πλούσιοsoftware και δυνατότητες που βρίσκουμε σε high-end μοντέλα, ώστε να καλύπτουν σχεδόν κάθε ανάγκη του χρήστη, του χρήστη που δεν αρκεί σε βασική χρήση του smartphone του, εννοούμε.
Το αμέσως επόμενο επίπεδο είναι λίγο πάνω από τα €300, όπου μπορείτε να βρείτε και«ναυαρχίδες» πλέον, από Κίνα μεριά (ή παλαιότερες Κορεάτικες/Ευρωπαϊκές/Αμερικάνικες). Ωστόσο, η απόσταση από τα 200-και-κάτι ευρώ μέχρι τα 300-και-κάτι είναι σαφώς μεγάλη και ίσως δε χρειάζεται να τη διανύσετε...αρκεί να ξέρετε τι θέλετε από ένα smartphone.

Nokia Lumia 925 (από €210)

lumia 925

Gigabyte GSmart Saga S3 (από €219)

saga s3

LG G3 S (από €225)

lg g3 s

Sony Xperia T3 (από €239)

xperia t3

Lenovo S850 (€249)

lenovo-s850-1
 Καλές αγορές!
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου