Είναι πολλοί άνθρωποι που δεν είναι του γλυκού (και το καταλαβαίνω απόλυτα γιατί και εγώ είμαι ένας από αυτούς). Έτσι κάθε φορά που κάνω τσάι στο σπίτι φτιάχνω διάφορα γλυκά κέικ αλλά πάντα υπάρχει και ένα αλμυρό που πολλές φορές εκτιμάται περισσότερο από τα γλυκά.
Υλικά:
1¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι αλεύρι για ψωμί
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
115γρ. τυρί τσένταρ σε κύβους
10 ψημένες τραγανές λωρίδες μπέικον, ψιλοκομμένες
2 αυγά
2 ½ κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
1 ¼ φλιτζάνι ξινόγαλα
λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι για πασπάλισμα
1 ψιλοκομμένη τραγανή λωρίδα μπέικον, για επικάλυψη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε μία φόρμα για κέικ 20×10 εκατοστών.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
Προσθέτουμε το μπέικον και το τσένταρ και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα στο μείγμα.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί τα αυγά, το λάδι και το ξινόγαλα.
Ρίχνουμε τα υγρά μέσα στο μείγμα αλευριού. Ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρις ότου όλα τα συστατικά να αναμειχθούν καλά (η ζύμη θα πρέπει να είναι κολλώδης).
Μεταφέρουμε τη ζύμη στη φόρμα του κέικ και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμύδι και το μπέικον πάνω από την κορυφή.
Ψήνουμε για 45-50 λεπτά (μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή όταν το τρυπάμε στο κέντρο να αυτή).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου