Μία πανεύκολη ταρτούλα με σοκολάτα. Είναι το γλυκό της τεμπέλας. Όταν θες να φας κάτι σοκολατένιο αλλά βαριέσαι τις πολλές διαδικασίες και να ψάχνεις υλικά.
Αν υπάρχει σοκολάτα, ένα φύλλο σφολιάτας και λίγα αμύγδαλα η ταρτούλα μας είναι έτοιμη.
Εύκολη τάρτα με σοκολάτα και αμύγδαλα. Μία σοκολατένια ταρτούλα στο λεπτό…
Υλικά:
- 1 φύλλο κατεψυγμένη σφολιάτα, αποψυγμένο
- 1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
- ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη, για το πασπάλισμα
- 50γρ. ημίγλυκη σοκολάτα, χοντροκομμένη
- μέλι
- θαλασσινό αλάτι, για το πασπάλισμα
- 2 κουταλιές της σούπας ολόκληρα αμύγδαλα, ψημένα και χοντροκομμένα
- βανίλια παγωτό, για το σερβίρισμα (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C. Τοποθετούμε την σφολιάτα σε ένα ταψί με επένδυση λαδόκολλα. Κόβουμε τις άκρες αν χρειαστεί για να σχηματίσουμε ένα τετράγωνο 25 εκατοστών και διπλώνουμε κάθε άκρη για να σχηματίσουμε 2.5 εκατοστών κρούστα. Τσιμπάμε στο κέντρο την ζύμη με ένα πιρούνι. Αλείφουμε τις άκρες με τα χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
- Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να ζύμη να φουσκώσει και να ροδίσει, 15 έως 20 λεπτά. Το βγάζουμε από τον φούρνο και καλύπτουμε το κέντρο ομοιόμορφα με σοκολάτα. Περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με αλάτι. Το βάζουμε πάλι στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, περίπου 2 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και κόβουμε σε 4 τετράγωνα. Σερβίρουμε με παγωτό, αν θέλουμε και περιχύνουμε με περισσότερο μέλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου