ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Η καλή μέρα από την τάρτα φαίνεται


ΥΛΙΚΑ

120 γρ. βούτυρο

2 κ.σ. κακάο ( 30 γρ.)

60 γρ. ζάχαρη καστανή για τη βάση και 220 γρ. για την καραμέλα

30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

8 κ.σ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη και επιπλέον 10 κ.σ. χοντροκομμένη για τη γέμιση

1 αυγό

2 βανίλιες για τη βάση και 1 για την καραμέλα

4 κ.σ. μέλι

60 ml. κρέμα γάλακτος για την καραμέλα και 180 ml. για τη γκανάζ

100 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Χρόνος Προετοιμασίας

40' και επιπλέον 4 ώρες στο ψυγείο

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολη

Αριθμός ατόμων

8 άτομα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι 23 εκ. διαμέτρου και αφήνουμε στην άκρη.

Για να φτιάξουμε τη βάση της τάρτας

Βάζουμε 60 γρ. βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι απο τη φωτιά και προσθέτουμε 30 γρ. κακάο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε 60 γρ. καστανή ζάχαρη. Ανακατέυουμε το μείγμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι, τα ψιλοκομμένα καρύδια, το αυγό και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζουμε τη ζύμη μέσα στο ταψάκι και ψήνουμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει.

Για τη γέμιση

Βάζουμε 60 γρ. βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε 220 γρ. καστανή ζάχαρη και μέλι. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για περίπου 8 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να πήξει και να γίνει πιο σκούρο το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 60 ml. κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει.

Τοποθετούμε τα χοντροκομμένα καρύδια στη βάση της τάρτας και περιχύνουμε με την καραμέλα που φτιάξαμε.

Για την γκανάζ σοκολάτας

Βάζουμε 180 ml. κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κομμάτια της σοκολάτας. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε τη γκανάζ στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα. Βγάζουμε τη γκανάζ από το ψυγείο, ανακατεύουμε και περιχύνουμε στην τάρτα.

Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου