ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Εύκολος πατατομουσακάς!

Εύκολος πατατομουσακάς

Ο μουσακάς είναι ένα πασίγνωστο και ελληνικότατο πιάτο που όλοι έχουμε αγαπήσει. Αυτή η εκδοχή του μουσακά διαφέρει από τον κλασσικό γιατί είναι πολύ πιο απλός. Δεν
χρειάζεται να μαγειρέψετε τα υλικά πριν τα βάλετε στο φούρνο όπως στον κλασσικό μουσακά, ούτε χρειάζονται πολλά υλικά. Το μυστικό είναι να κόψετε πολύ λεπτές τις πατάτες ώστε να μπορούν να ψηθούν ομοιόμορφα στον φούρνο.
Αν θέλετε τις πατάτες στην κορυφή μαλακές σκεπάστε με αλουμινόχαρτο το ταψί στο πρώτο μισάωρο του ψησίματος.
Εύκολος μουσακάς με πατάτες και κιμά. Γιατί καμία φορά και η ευκολία έχει την χάρη της και την νοστιμιά της…
Υλικά:
  • 1 κιλό πατάτες
  • 500γρ.μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 μεσαία κρεμμύδια
  • 1-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζανιού ρύζι
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κρέατος, βραστό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
Εκτέλεση:
  1. Σε ένα καυτό τηγάνι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι μέχρι να γίνουν διαφανή. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι (μην χρησιμοποιήσετε πολύ αλάτι, γιατί θα προσθέσουμε αργότερα ζωμό).
  2. Χρησιμοποιώντας έναν κόπτη μαντολίνο ή μαχαίρι, κόβουμε τις αποφλοιωμένες πατάτες σε λεπτές φέτες σαν πατατάκια.
  3. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μεγάλο ταψί. Τοποθετούμε ένα στρώμα φέτες πατάτας στον πάτο του ταψιού, αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε το μισό μείγμα κιμά από πάνω και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με ρύζι. Καλύπτουμε με ένα άλλο στρώμα από φέτες πατάτας, το υπόλοιπο μείγμα κιμά και το ρύζι. Τελειώνουμε με μια στρώση πατάτες.
  4. Ρίχνουμε τον βραστό ζωμό πάνω από τον μουσακά και τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο. Ψήνουμε στους 175°C για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν και το ρύζι μαγειρευτεί.
  5. Βγάζουμε τον μουσακά από τον φούρνο, ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά από πάνω του και στη συνέχεια το γυρνάμε πάλι στον φούρνο. Ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι τα αυγά να είναι έτοιμα και να έχουν ροδίσει. Σερβίρουμε με μαρούλι ή άλλη φρέσκια σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου