ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Όσα πρέπει να ξέρετε για τα θαύματα του λαδιού καρύδας στο σώμα σας!


Το λάδι καρύδας δεν είναι μόνο για το μαγείρεμα, ένα συστατικό ομορφιάς, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ποικίλους τρόπους.

Μάσκα μαλλιών. Το λάδι καρύδας είναι ρεμβώδες και στερεό σε θερμοκρασία δωματίου, και μετατρέπεται σε υγρό όταν θερμαίνεται. Άρα, ενώ είστε στο ντους, μπορείτε να το βάλετε κάτω από το ζεστό νερό για να γίνει πιο μαλακό. Στη συνέχεια, μετά το λούσιμο, απλώστε μια γενναιόδωρη ποσότητα στα βρεγμένα μαλλιά και αφήστε το για τουλάχιστον πέντε λεπτά. Όταν τα ξεπλύνετε θα δείτε τα μαλλιά σας πιο λαμπερά.

Λάδι σώματος. Το λάδι καρύδας στη στερεή μορφή του, είναι το τέλειο ενυδατικό. Βάλτε το με το που θα βγείτε από το ντους, ώστε να απορροφηθεί γρήγορα και να έχετε μια ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Πείτε αντίο στα πετσάκια. Περάστε μια μικρή ποσότητα από το λάδι πάνω σε κάθε ένα από τα πετσάκια σας και αφήστε το για λίγη ώρα. Το λάδι καρύδας θα ενισχύσει τα νύχια σας και θα ενυδατώνει το ευαίσθητο δέρμα, κάνοντας τα χέρια σας να φαίνονται πιο νεανικά.

Κρέμα ματιών. Το δέρμα κάτω από τα μάτια σας είναι λεπτό και ευαίσθητο, και αυτό το καθιστά επιρρεπές στις λεπτές γραμμές, στο πρήξιμο και στους μαύρους κύκλους. Αν μισείτε την ιδέα να δώσετε πολλά χρήματα σε ακριβές κρέμες ματιών, χρησιμοποιείστε το λάδι καρύδας. Απλά, εφαρμόστε το στη κάτω περιοχή των ματιών σας.

Μακιγιάζ. Ακριβώς ένα κουταλάκι του γλυκού (ή και λιγότερο) μπορεί να αφαιρέσει το μακιγιάζ, που είχατε όλη την ημέρα. Τρίψτε μια κουταλιά υγροποιημένο λάδι καρύδας κατευθείαν επάνω στο δέρμα και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Για να φτιάξετε το δικό σας μαντηλάκια ντεμακιγιάζ, λιώστε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας σε ένα φούρνο μικροκυμάτων και μετά βάλτε το σε ένα δοχείο. Στη συνέχεια, βάλτε μέσα βαμβάκι και αφήστε το όλη τη νύχτα. Αποθηκεύστε το στο ίδιο δοχείο ή σε ένα πλαστικό σακουλάκι και θα έχετε τα δικά σας μαντηλάκια, για να αφαιρείτε το μακιγιάζ!

Απολέπιση σώματος. Ανακατέψετε μισό φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι ή ζάχαρη με μια ίση ποσότητα λιωμένο λάδι καρύδας, και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να το τρίψετε πάνω στο δέρμα σας. Αυτό το scrub παράλληλα ενυδατώνει και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα.

Κρέμα ξυρίσματος. Σας ερεθίζει το ξυραφάκι; Το λάδι καρύδας θα σας σώσει! Βάλτε μια ποσότητα επάνω στα πόδια σας, πριν από το ξύρισμα και το ξυράφι σας θα γλιστράει ομαλά, κάνοντας ένα βαθύ ξύρισμα. Επίσης, στο τέλος της διαδικασίας τα πόδια σας θα είναι ενυδατωμένα. Συμβουλή: Ξυριστείτε έξω από το ντους, γιατί το λάδι καρύδας είναι πολύ ολισθηρό.

Πηγή: jenny.gr
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου