Αυτό το ψωμάκι, που η αλήθεια είναι ότι δεν το λες ακριβώς ψωμάκι, έχεις σούπερ ενισχυμένη γεύση. Μου αρέσει πολύ σαν σνακ ή πρωινό.
Πέρα από το ότι είναι πολύ νόστιμο είναι και πολύ εύκολο. Απλά ανακατεύεις όλα τα υλικά, στο φούρνο για λίγη ώρα και έτοιμο. Μπορείτε να το φτιάξετε μία καθημερινή χωρίς να ξοδέψετε πολύ χρόνο κερδίζοντας μόνο απόλαυση.
Ψωμί με μπέικον και τυρί τσένταρ. Απολαυστικότατο και απλό.
Υλικά:
- 3 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 8 κουταλιές σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζάνι συν 1 κουταλιά της σούπας γάλα
- 1 φλιτζάνι τυρί τσένταρ, τριμμένο
- ½ φλιτζάνι μπέικον, κομμένο σε κύβους (ή οποιοδήποτε είδος ζαμπόν)
- ½ κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο σε κύβους
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Κόβουμε το βούτυρο με τα δόντια ενός πιρουνιού.
- Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά το τυρί, το ζαμπόν και το κρεμμύδι. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Απαλά ζυμώνουμε για αρκετά λεπτά.
- Πατάμε την ζύμη πάνω σε ένα στρογγυλό ταψί. Ψήνουμε στους 200 °C για τριάντα λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου