ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Το νέο Mazda CX-3!


Στηριζόμενο στο νέο Mazda2, παρουσιάζεται το μήκους 4,275 μέτρων CX-3, το οποίο είναι το 1ο compact crossover της φίρμας. Με FWD και AWD εκδόσεις και τρεις επιλογές σε κινητήρες, θα είναι κοντά μας την άνοιξη.
Το πολυαναμενόμενο CX-3, αποτελεί την πρώτη απόπειρα της Mazda να τοποθετηθεί στην άκρως δημοφιλή κατηγορία των μικρών crossover οχημάτων. Το επίσημο ντεμπούτο του θα γίνει αυτές τις ημέρες στην έκθεση του Λος Αντζελες, αλλά σήμερα δημοσιοποιούνται οι πρώτες πληροφορίες και εικόνες που το αφορούν.

Το νέο ιαπωνικό μοντέλο χρησιμοποιεί την ίδια «Kodo» σχεδιαστική γλώσσα με το επίσης νέο Mazda2, στο οποίο άλλωστε στηρίζεται. Πατάει στην ίδια πλατφόρμα και δανείζεται από το μικρό της φίρμας το μεταξόνιο των 2.570 χλστ. Ωστόσο, το μήκος του CX-3 είναι διευρυμένο κατά 215 χλστ., φτάνοντας στα 4.275 χλστ., ενώ είναι και ψηλότερο κατά 55 χλστ., με το ύψος του να ορίζεται στα 1.550 χλστ.
Επιπλέον, το εσωτερικό του νέου crossover προέρχεται και αυτό από το Mazda2 και χαρακτηρίζεται από τις καθαρές σχεδιαστικά γραμμές. Προεξάρχον χαρακτηριστικό της καμπίνας αποτελεί η μεγάλη «αναδυόμενη» οθόνη του συστήματος infotainment Mazda Connect, ενώ ενδιαφέρον έχουν το σπορ τριάκτινο τιμόνι, οι κυκλικοί αεραγωγοί, ο μεταλλικός διάκοσμος και οι μαύρες γυαλιστερές «πινελιές». Οι ανώτερες εξοπλιστικά εκδόσεις εφοδιάζονται και με σύστημα απεικόνισης στο παρμπρίζ (heads-up display). 

Το νέο Mazda CX-3 θα διατίθεται τόσο σε προσθιοκίνητες όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις. Στην ευρωπαϊκή αγορά, θα προσφέρεται με τρεις κινητήρες, δύο βενζίνης και έναν πετρελαίου. Ο πρώτος είναι ο 2λιτρος SKYACTIV-G, ο οποίος θα έρχεται σε δύο αποδόσεις ισχύος, ενώ ο δεύτερος θα είναι ο SKYACTIV-D 1.5 λτ., που στην περίπτωση του Mazda2 αποδίδει 105 ίππους και 220 Nm.

 Ο τελευταίος θα συνεργάζεται με 6άρι μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο, με την εταιρεία να μην ανακοινώνει ακόμα περισσότερα στοιχεία.

Το ντεμπούτο του νέου Mazda CX-3 θα πραγματοποιηθεί στην Ευρώπη την άνοιξη του 2015, με την αμερικάνικη αγορά να ακολουθεί το προσεχές καλοκαίρι.


Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου