ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

NASA : Δεν είμαστε μοναδικοί


Με μία ανακάλυψη που αποκαλύπτει το εύρος των επιστημονικών δυνατοτήτων που ανοίγονται για την ανακάλυψη άλλων κόσμων με ανάλογες δομές με .......
......  τον δικό μας και, γιατί όχι , που είναι δυνατόν να φιλοξενούν ζωή σε οποιαδήποτε μορφή, η NASA ανακοίνωσε τον εντοπισμό του ηλιακού συστήματος KEPLER 90. Και μας είπε, ότι ακόμη και στα ήδη γνωστά σημεία του σύμπαντος, μπορεί να υπάρχουν στοιχεία και πληροφορίες που ήταν πάντα εκεί, αλλά η ανθρωπότητα δεν μπορούσε να αναλύσει ή να εξακριβώσει μέχρι σήμερα..

Το KEPLER 90 διαθέτει 8 πλανήτες σε τροχιά γύρω από τον άστρο τους, με μία δομή που χαρακτηρίζει το δικό μας ηλιακό σύστημα. Η ανακάλυψη οδηγεί στο συμπέρασμα πως στο κοντινό ή λιγότερο κοντινό Σύμπαν υπάρχουν συστήματα με πλανήτες σε τροχιά γύρω από τα άστρα τους και άρα η δική μας μέχρι σήμερα «μοναδικότητα» αποδεικνύεται πώς είναι μία «ρουτίνα» εκεί πάνω στο αχανές διάστημα...


Η ανακάλυψη πλαισιώθηκε και από μία άλλη πρωτοτυπία. Τη λειτουργία της μηχανής της GOOGLE, τεχνητής νοημοσύνης η οποία επιτρέπει στον υπολογιστή που διαχειρίζεται τα δεδομένα που μεταδίδει το τηλεσκόπιο KEPLER να «μαθαίνει». Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στον υπολογιστή να αναλύει, καταχωρεί και κατηγοριοποιεί στοιχεία που οι επιστήμονες θα χρειάζονταν πολύ χρόνο για να επεξεργαστούν. 


Πέραν τούτου ο «νοήμων» υπολογιστής επιλέγει που θα «ψάξει» ώστε να προτείνει συμπεράσματα που εναρμονίζονται με την αποστολή του προγράμματος KEPLER, δηλαδή την ανακάλυψη συστημάτων όπου επικρατούν συνθήκες ανάλογες με αυτής της Γης και άρα ικανά να φιλοξενήσουν ή να στηρίξουν ζωή.


Επίσης, αυτό σημαίνει ότι σε ήδη γνωστές «γωνιές» του σύμπαντος μπορεί να υπάρχουν πληροφορίες αλλά και πλανητικές συνθήκες που δεν είχαμε καταφέρει μέχρι τώρα να αντιληφθούμε, πλέον όμως μπορούμε να τις ερευνήσουμε και να καταλήξουμε σε νέες, σπουδαίες επιστημονικές γνώσεις για το διάστημα.


Πάντως, στο συγκεκριμένο σύστημα είναι ελάχιστα πιθανό να υπάρχει ζωή, τουλάχιστον όπως την αντιλαμβανόμαστε, καθώς οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι πολύ υψηλές.

Η ανακάλυψη της NASA σπάει ένα φράγμα και έναν φόβο. Την ανησυχία ότι στο Σύμπαν η διαμόρφωση δομών και συνθηκών που οδήγησαν στη δημιουργία ζωής είναι σπάνια, πιθανόν δε και τυχαία. Τελικά δεν είναι και συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. 

Το μόνον που δεν υφίσταται στο Σύμπαν είναι η μοναδικότητα...


Το KEPLER 90 διαθέτει ένα σμήνος εσωτερικών πλανητών πολύ κοντά στο άστρο τους και ένα σμήνος εξωτερικών πλανητών μακρύτερα από το άστρο
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της NASA η ανακάλυψη του 8ου πλανήτη του συστήματος KEPLER 90 κατέδειξε πώς αφενός υφίσταται η τεχνολογία εντοπισμού πλανητών ακόμη και σε μεγάλες αποστάσεις αλλά και πώς υφίστανται συστήματα που είναι τα ίδια, ή μικρότερες εκδοχές του δικού μας ηλιακού συστήματος. Το KEPLER 90 διαθέτει ένα σμήνος εσωτερικών πλανητών πολύ κοντά στο άστρο τους και ένα σμήνος εξωτερικών πλανητών μακρύτερα από το άστρο όπου ο πλανήτης KEPLER 90Η βρίσκεται σε ανάλογη απόσταση από τον ήλιο του όπως η ΓΗ από τον δικό της. 

«Το σύστημα του Kepler 90 είναι σαν μία μικρότερη εκδοχή του δικού μας ηλιακού συστήματος. Έχει μικρούς πλανήτες στο εσωτερικό και μεγάλους στο εξωτερικό. Όλα όμως είναι σε μικρότερη κλίμακα από ότι στο δικό μας», τόνισε ο αστρονόμος του Πανεπιστημίου του Τέξας, Άντριου Βάντενμπουργκ, που συμμετείχε στην παρουσίαση.

Όλα τα παραπάνω ηχούν και φαίνονται «οικεία» στους επιστήμονες που βλέπουν μία σχετική «φωτοκόπια» των όσων ξέρουμε για το δικό μας σύστημα να προβάλλεται 2.545 έτη φωτός μακριά στο Σύμπαν. 

Αν λοιπόν τα συστήματα δεν είναι «μοναδικά» τότε γιατί η μορφή ζωής να είναι μοναδική, ή ακόμη γιατί να μην υπάρχουν μορφές ζωής που δεν γνωρίζουμε και μάλιστα ευφυείς; 

Όταν η μοναδικότητα καταρρίπτεται, ισχύει για τα πάντα...




Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!

Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου