ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Γαλικιανό χταπόδι!


PULPO-GALLEGA-SPAIN

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει, πιάνετε το χταπόδι από την κουκούλα και το “βαφτίζετε” στο νερό, βουτώντας το 3 φορές. Το .......
.... αφήνετε να βράσει για περίπου 40 λεπτά.

Σε δεύτερη κατσαρόλα βάζετε τις πατάτες να βράσουν. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στο νερό που βράζουν και λίγο από το ζωμό του χταποδιού.

Αφού βράσουν οι πατάτες τις βγάζετε από την κατσαρόλα, κόβουμε το χταπόδι σε μικρές, λεπτές ροδέλες (καλύτερα με κουζινικό ψαλίδι) και τοποθετείτε σε πιάτο παρέα με τις ροδέλες πατάτας.

Περιχύνετε με ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με την πάπρικα, το χοντρό αλάτι, πιπέρι αν θέλετε και σερβίρετε.

Υλικά

1 χταπόδι, περίπου 1½ κιλό
4 πατάτες, σε χοντρές φέτες
χοντρό αλάτι
πάπρικα γλυκιά
πιπέρι (προαιρετικά)

Παραδοσιακό πιάτο της Γαλικίας, που το σέρβιραν κυρίως σε γιορτές και πανηγύρια. Από εκεί και το όνομα του  Pulpo a la gallega που στα gallego (τη γλώσσα της Γαλικίας) σημαίνει «χταπόδι της γιορτής». Πλέον, είναι από τα πιο δημοφιλή πιάτα σε όλη την Ιβηρική και συνήθως προσφέρεται ως tapas. 


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου