ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Η παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς για την θαυματουργή Κεραλοιφή!



Όταν κάποτε οι γιαγιάδες μας, μας μιλούσαν για την κεραλοιφή και τις «μαγικές» ιδιότητες της εμείς κουνάγαμε το κεφάλι βαριεστημένα και καταφεύγαμε με καμάρι στις πανάκριβες κρέμες εμπορίου.....

Και τα χρόνια πέρασαν και οι γιαγιάδες μας βγήκαν σωστές και εμείς μετά μανίας ψάχνουμε φυσικά καλλυντικά για το πρόσωπο, τα μαλλιά, το σώμα.

Τι είναι η κεραλοιφή;
Η κεραλοιφή είναι μια πανάρχαια συνταγή καλλωπισμού και περιποίησης του δέρματος. Είναι μια κρέμα, φτιαγμένη από δύο και μόνο φυσικά συστατικά: κερί μέλισσας και ελαιόλαδο. Από εκεί και έπειτα μπορούν να προστεθούν διάφορα έλαια για πιο εξιδικευμένη χρήση. Για παράδειγμα βαλσαμόλαδο για βαθύτερη ενυδάτωση, αμυγδαλέλαιο, αβοκάντο κ.ά

Πολλαπλές χρήσεις
Οι ιδιότητες της κεραλοιφής είναι τόσο καλλωπιστικές, όσο και θεραπευτικές.
Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για ενυδάτωση προσώπου σαν κρέμα ημέρας. Ακόμη και μία φορά μόνο την ημέρα να τη βάλουμε αρκεί για να κρατάει ενυδατωμένο το πρόσωπο.
Ως κρέμα σώματος , για ενυδάτωση σε ξηρά σημεία όπως γόνατα, φτέρνες, αγκώνες, χέρια,που ταλαιπωρούνται συχνά από έντονη ξηρότητα.
Σε συγκάματα (ειδικά στα μωρά) και σκασμένα χείλη. Επίσης είναι ιδανικό για τις μανούλες με ταλαιπωρημένες θηλές , καθώς δε χρειάζεται να την αφαιρέσουν πριν το θηλασμό.
Σε δερματοπάθειες μέχρι πληγές, έλκη, εγκαύματα και μολύνσεις.



Είναι πανεύκολο και μπορείς να φτιάξεις μόνος σου τη δική σου κεραλοιφή:

Υλικά
– Αμυγδαλέλαιο
– Μελισσοκέρι
– 1 άδειο αποστειρωμένο βαζάκι
– 1 τρίφτη (του τυριού)

Μέσα στο άδειο βαζάκι βάζετε τα 2 υλικά σε αναλογία 5:1, δηλαδή 5 κουταλιές αμυγδαλέλαιο για 1 κουταλιά τριμμένο μελισσοκέρι. Βάζετε το βαζάκι σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το μελισσοκέρι. Θα πάρει περίπου 10 λεπτά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για τουλάχιστον μια ώρα. Η κεραλοιφή σας είναι έτοιμη. Μπορεί να σας φανεί λίγο σκληρή, αλλά μαλακώνει εύκολα με τη θερμότητα των χεριών σου όταν πάτε να την χρησιμοποιήσετε.

Έίναι απλή στη δημιουργία της, 100% φυσική και πολύ ευεργετική!


Έχει αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιασικές, καταπραϋντικές, επουλωτικές, ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες. Εφαρμόζεται σε όλο το σώμα χωρίς περιορισμό, είναι πολύ ευεργετική, πανεύκολη στη παρασκευή της και κοστίζει ελάχιστα χρήματα.
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου