ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Οι τροφές που δεν τρώνε ποτέ οι καρδιολόγοι!



Οι καρδιολόγοι βλέπουν καθημερινά στους ασθενείς τους τις σοβαρές βλάβες που μπορεί να προκαλέσει στην καρδιά μια ανθυγιεινή διατροφή. Αν και επιτρέπονται οι περιστασιακές… ατασθαλίες, όπως ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί ή λίγη σοκολάτα, ορισμένες μικρές απολαύσεις είναι καλό να αποφεύγονται για να μειωθεί ο κίνδυνος εμφράγματος, εγκεφαλικού και άλλων καρδιαγγειακών επιπλοκών.
Για καλύτερη υγεία της καρδιάς οι ειδικοί συνιστούν σε γενικές γραμμές να επιλέγουμε προϊόντα από όλες τις ομάδες τροφών, με ιδιαίτερη έμφαση στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, στα προϊόντα ολικής άλεσης, στα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, στα πουλερικά χωρίς την πέτσα τους, στους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους, καθώς και στα υγιεινά έλαια όπως το ελαιόλαδο.
Από την άλλη, οι παρακάτω τροφές «απαγορεύονται», καθώς είναι πλούσιες σε βλαβερά λιπαρά, αλάτι και ζάχαρη. 
1. Αλλαντικά: Το ζαμπόν, το μπέικον και τα λουκάνικα «ξεχειλίζουν» από ανθυγιεινά λιπαρά και αλάτι και συμβάλλουν στην καρδιακή ανεπάρκεια και στον καρκίνο, ιδιαίτερα όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες.
2. Κόκκινο κρέας: Όχι μόνο το επεξεργασμένο αλλά και το φρέσκο κόκκινο κρέας περιέχει κορεσμένα λιπαρά, επομένως πρέπει να καταναλώνεται σπάνια –περίπου μία φορά τον μήνα.
3. Πατατάκια: Είναι πλούσια σε βλαβερά τρανς λιπαρά, αλάτι και επεξεργασμένους υδατάνθρακες και δυστυχώς έχουμε την τάση να τα καταναλώνουμε σε μεγάλες ποσότητες.
4. Πίτσα: Η πίτσα που παραγγέλνουμε απ’ έξω περιέχει τεράστια ποσότητα κακών υδατανθράκων, αλατιού και λιπαρών. Μια καλή εναλλακτική είναι η σπιτική πίτσα με ζύμη ολικής άλεσης, ελαιόλαδο, φρέσκια σάλτσα ντομάτας και τυρί με χαμηλά λιπαρά.
5. Λευκά δημητριακά: Πολλοί συνηθίζουν να ξεκινούν τη μέρα τους με ένα μπολ δημητριακά με γάλα, όμως πολλά από αυτά που κυκλοφορούν στην αγορά περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης. Διαβάστε λοιπόν προσεκτικά την ετικέτα του προϊόντος πριν το αγοράσετε.
6. Λευκό ψωμί: Η διατροφή μας δεν πρέπει να περιέχει πολλούς (ιδανικά καθόλου) λευκούς επεξεργασμένους υδατάνθρακες, αλλά μόνο ολικής άλεσης ψωμί, ρύζι και ζυμαρικά.
7. Τηγανητά: Μπορεί να είναι νόστιμα, αλλά τα τηγανητά γεύματα κάνουν κακό στη καρδιά και προσθέτουν κιλά λόγω των θερμίδων και των λιπαρών που παρέχουν.
8. Σάλτσες τυριών: Τα περισσότερα παρασκευάσματα από τυρί περιέχουν χημικά πρόσθετα καθώς και υπερβολικές ποσότητες ζάχαρης και αλατιού.
9. Νουντλς: Είναι μια γρήγορη λύση όταν δεν έχουμε χρόνο να ετοιμάσουμε ένα σπιτικό γεύμα, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις τηγανίζονται πριν συσκευαστούν και περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλατιού.
10. Έτοιμο γλάσο: Πρόκειται για ένα ακόμη επεξεργασμένο προϊόν πλούσιο σε συντηρητικά, βλαβερά λιπαρά και ζάχαρη.
Πηγή: Reader’s Digest

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου