ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Εορταστική Μους σοκολάτας με μήλα!

Μους σοκολάτας με μήλα
Πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία, ρίχνουμε το τσάι μέσα στην κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε για 24 ώρες στο ψυγείο. Έτσι θα αρωματιστεί καλά η κρέμα. Μπορούμε να κάνουμε και τη διαδικασία για τα μήλα από την προηγούμενη μέρα.....


Μήλα
Καθαρίζουμε τα μήλα και κόβουμε το καθένα σε 8 κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα που να τα χωράει ακριβώς και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις κανέλες. Τα σκεπάζουμε με νερό (όχι πολύ). Τα βάζουμε να βράσουν έως ότου μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά όχι τόσο που να διαλύονται (να γίνουν σαν κομπόστα). Αφήνουμε να κρυώσουν και τα μοιράζουμε σε 6-8 μεγάλα ποτήρια του κρασιού γεμίζοντάς τα μέχρι τη μέση. Τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν καλά.

Μους
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το τσάι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε και το βούτυρο. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις πάρει βράση η κρέμα, την σουρώνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα απομακρύνοντας έτσι το τσάι. Aνακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να γίνει καλή ομογενοποίηση.
Xτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια με τη ζάχαρη, σε χαμηλή ταχύτητα, έως ότου γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Pίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα ποτήρια πάνω από την κομπόστα μήλου. Αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες να κρυώσουν.

Αφυδατωμένες φέτες μήλου
Καθαρίζουμε τα μήλα εξωτερικά πολύ καλά και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες, κατά προτίμηση σε ζαμπονομηχανή ή «μαντολίνο» (ειδικό εργαλείο για κοπή λαχανικών). Βάζουμε τις φέτες πάνω σε λαδόκολλα, πασπαλίζουμε ελαφρώς με ζάχαρη κρυσταλλική και τα βάζουμε στο φούρνο στους 80°C για 3 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να στεγνώσουν καλά. Στο ενδιάμεσο, τις αναποδογυρίζουμε και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη και από την άλλη πλευρά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε πάνω από τις μους.

Υλικά

Μήλα
4 μήλα, μεγάλα και σφιχτά
50 γρ. ζάχαρη
2 ξυλαράκια κανέλας
Μους
200 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
100 γρ. βούτυρο αγελάδας, τεμαχισμένο
25 γρ. τσάι με γεύση μήλου
5 ασπράδια αυγών
50 γρ. ζάχαρη
Αφυδατωμένες φέτες μήλου (γαρνίρισμα)
1 μήλο, μεγάλο
ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική για πασπάλισμα

Μερίδες: 6-8, Προετοιμασία: 60΄, Αναμονή: 24 ώρες (για την κρέμα) + 4-5 ώρες (για τη μους), Ψήσιμο: 3 ώρες



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου