ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Φοντάν με καραμέλα και σοκολάτα!

Φοντάν με καραμέλα και σοκολάτα
Συνήθως όταν φτιάχνω φοντάν φτιάχνω με καραμέλα ή με σοκολάτα. Τις προάλλες δοκίμασα τα φοντάν που είχε φτιάξει η ξαδέρφη μου τα οποία είχαν καραμέλα και σοκολάτα. Μου άρεσε πολύ ο συνδυασμός γιατί δεν γινότανε μονότονη η γεύση τους αφού είχες και τα δύο υλικά μαζί.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλές ποικιλίες σοκολάτας (όπως έκανα και εγώ) ή μία ανάλογα με τα γούστα σας.
Υπέροχα φοντάν με καραμέλα και σοκολάτα!
Υλικά:
  • 4 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι άπαχο γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη εσπρέσο
  • 25 καραμέλες marshmallows, κανονικού μέγεθος
  • 330γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
  • 340γρ. ημίγλυκες σταγόνες σοκολάτας
  • 60γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
  • 310γρ. σταγόνες καραμέλας ή περίπου 2 φλιτζάνια καραμέλες
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό
Εκτέλεση:
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το γάλα, τη βανίλια, το βούτυρο και τη σκόνη espresso.
  2. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Για το επόμενο βήμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα σταθερό μίξερ, αλλά και ένα μίξερ χειρός είναι μια χαρά.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τις marshmallows και τη σοκολάτα.
  5. Ρίχνουμε το ζεστό μείγμα πάνω από αυτά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Γυρνάμε το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα και το αφήνουμε να χτυπάει για περίπου 2-3 λεπτά, ξύνοντας κάτω από τις πλευρές του μπολ αρκετές φορές.
  6. Ενώ χτυπάμε, τοποθετούμε την καραμέλα και την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ ασφαλή για φούρνο μικροκυμάτων και το ζεσταίνουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 30 δευτερόλεπτα μέχρι το μείγμα να λιώσει και να γίνει λείο. Το αφήνουμε στην άκρη.
  7. Ρίχνουμε το κρεμώδες μείγμα φοντάν σε ένα ταψί 25×35 εκατοστών με λαδόκολλα. Περιχύνουμε με την ζεστή καραμέλα, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι για να δημιουργήσουμε στροβιλισμούς στο φοντάν.
  8. Πασπαλίζουμε αμέσως με αλάτι χοντρό (ή χοντρό θαλασσινό αλάτι).
  9. Το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  10. Κόβουμε σε μικρές μπουκιές και το βάζουμε στο ψυγείο για έως και δύο εβδομάδες.
Φοντάν με καραμέλα και σοκολάτα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου